Ηττα για τη μικτή, αλλά και… «άλλη φάση»!

Η μικτή ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει την Αγγλία και έμεινε εκτός συνέχειας από τον πρώτο αγώνα επίδειξης. Οι Παππάς, Μπόγρης, Σταυρίδου και Σωτηρίου ηττήθηκαν από την Αγγλία ή καλύτερα από τον… Μάιλς Χέσον, ο οποίος έκανε απίστευτα πράγματα. Ο φόργουορντ των Μέρσεϊ Τάιγκερς της Λίβερπουλ πέτυχε τα τελευταία δύο δίποντα της Αγγλίας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5 πόντους διαφορά και με 18-20, στο τέλος όμως επικράτησε με 22-20.

«Δώστε μας άλλο ένα ματς», σχολίασε η Κατερίνα Σωτηρίου, η οποία δήλωσε «ενθουσιασμένη από αυτή την εμπειρία, που είχα να τη ζήσω από τότε που ήμουν πιτσιρίκα και παίζαμε με τα αγόρια στα ανοικτά γήπεδα, αλλά ποτέ με παίκτες του επιπέδου του Παππά και του Μπόγρη». Για την διεθνή μπασκετμπολίστρια, «αυτός ο αγώνας ήταν άλλη φάση, διότι ναι μεν οι Αγγλοι μας έκλεψαν στο τέλος τη νίκη, αλλά τον ευχαριστηθήκαμε πολύ και συν τοις άλλοις είδαμε κιόλας πώς είναι να κάνεις alley hoop και να καρφώνεις την μπάλα στο καλάθι».

Ο συμπαίκτης της Σωτηρίου, Γιώργος Μπόγρης ανέδειξε τον… ιπποτισμό της υπόθεσης. «Τις γυναίκες τις στηρίζουμε και τις αγαπάμε, οπότε η συνεργασία μας ακόμη και σε έναν αγώνα μπάσκετ μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική», τόνισε ο σέντερ του Πανιωνίου και συμπλήρωσε: «Με εξαίρεση το αποτέλεσμα, η εμπειρία κατά τα άλλα ήταν πολύ όμορφη. Χάσαμε ένα δικό μας ματς, αλλά θα έχουμε να το λέμε ότι κάτι πολύ ξεχωριστό, που ίσως δεν μας ξανασυμβεί».

Ανάλογες ήταν και οι εντυπώσεις των μελών της (νικήτριας) αγγλικής ομάδας. «Φυσικά και μπορούμε να σταθούμε σε έναν αγώνα με άνδρες ως συμπαίκτες και ως αντιπάλους. Δεν τους φοβόμαστε, ούτε νιώθουμε μειονεκτικά απέναντι τους» τόνισε η Κρίσταλ Τέρνερ. «Δεν είχε τύχει ποτέ στο παρελθόν να παίξω σε ένα τέτοιο ματς και το καταχάρηκα. Γενικώς η διοργάνωση, οι συνθήκες, ο χώρος, η παρουσία του κόσμου, όλα είναι καταπληκτικά και χαίρομαι παρά πολύ που βρίσκομαι εδώ και συμμετέχω στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3».

Ο Έντουαρντ Μάιλς επισήμανε: «Αυτός ο αγώνας ήταν όντως πολύ ξεχωριστός. Το μπάσκετ είναι. μπάσκετ, είτε παίζεις 5×5, είτε 3×3, είτε άνδρες και γυναίκες μαζί. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε, διότι η ελληνική ομάδα είναι πολύ ισχυρή και προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων, αλλά δείξαμε ισχυρό χαρακτήρα».