Ηττα με απουσίες για την Κύμη

kymhΣφιγμένος, κουρασμένος, σαφώς επηρεασμένος και καταβεβλημένος από τις 6 (!) απουσίες σημαντικών παικτών. Αυτή ήταν η εικόνα του Γυμναστικού Συλλόγου στα τρία πρώτα δεκάλεπτα της φιλικής αναμέτρησης με τον Αίολο Αστακού και μοιραία βρέθηκε πολύ πίσω στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου έδειξε τον καλώς εννοούμενο «εγωισμό» και με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα κατάφερε να μαζέψει την σε βάρος της διαφορά και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με σκορ 69-76, αλλά το πείσμα των παικτών στο 4ο δεκάλεπτο μπορεί να λειτουργήσει ως «πυξίδα» για τα επίσημα παιχνίδια.

Ο κόουτς Μπρατσιάκος προετοίμασε την ομάδα του για το συγκεκριμένο ματς αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα, καθώς θα απουσίαζαν οι Ψαθάς, Μιλόσεβιτς, Καρινιάουσκας, Αράπης, Λόλας και Σκουλούδης. Από την άλλη, ο Αίολος Αστακού είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες, όπως ο Κακλαμάνος, ο Χαρισμίδης, ο Κατσαρές, ο Λυμπάρης, ο Κιτσούλης, ο Μπρόζος και ο Παππάς, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να δείξουν ότι η ήττα με μεγάλη διαφορά την προηγούμενη ημέρα δεν ήταν αντιπροσωπευτική της ποιότητας τους. Για αυτόν τον λόγο μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ, τελειώνοντας το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-21. Όσο πέρναγε η ώρα η διαφορά όλο και μεγάλωνε, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 33-42. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν ακόμη χειρότερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν 5 λεπτά χωρίς να σκοράρουν πόντο, ενώ έβαλαν το πρώτο τους καλάθι στο δεκάλεπτο 3.30΄΄ πριν το τέλος του. Ως φυσικό επακόλουθο η διαφορά υπέρ του Αίολου έφτασε τους 19 πόντους(42-61), με την περίοδο να κλείνει με σκορ 44-61.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Οι παίκτες του Γυμναστικού έδειξαν ψυχικά αποθέματα και πίεσαν σωματικά τον εαυτό τους ώστε να πιέσουν στην άμυνα και να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης. Παράλληλα με την δυναμική άμυνα, βρήκαν επιθετικές λύσεις στο μακρινό σούτ του Γκιζόγιαννη και στο παιχνίδι μέσα στην ρακέτα του εξαιρετικού Τουντζιαράκη. Με αυτόν τον τρόπο μείωσαν στους 6 πόντους(67-73) και ξεσήκωσαν την κερκίδα, με τους φιλάθλους να βλέπουν ότι η ομάδα τους μπορεί να κάνει μια απίστευτη ανατροπή. Ο εκπληκτικός όμως Κακλαμάνος του Αίολου είχε τις επιθετικές απαντήσεις και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας φιλικό για τον ΓΣ Κύμης πριν την αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πατρών για το κύπελλο Ελλάδας, ματς που θα διεξαχθεί το άλλο Σάββατο στις 19 Σεπτεμβρίου στο κλειστό της Κύμης.