Νέα ήττα γνώρισε η εθνική Νέων, η οποία έδωσε το απόγευμα το τελευταίο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους, πριν αναχωρήσει για το Μπιλμπάο (το Σάββατο), όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ U20.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την πανεπιστημιακή ομάδα της Γερμανίας με 65-63, ωστόσο έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ανέτρεψε διαφορά 11 πόντων και προηγήθηκε με τρίποντο του Κανονίδη 61-59 στα 50’’. Η πιεστική άμυνα ήταν το σήμα κατατεθέν της ελληνικής ομάδας, η οποία πάντως έδειξε πως έχει πολλά προβλήματα στην επίθεση όταν ο Χρυσικόπουλος είναι «εκτός παιχνιδιού» και τα περιφερειακά σουτ δεν μπαίνουν.

Σίγουρα, πάντως, οι απουσίες τόσο του Δημήτρη Κατσίβελη (έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα και θα χάσει λογικά όλα τα παιχνίδια της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ), όσο και του Μανώλη Κουκουλά (έχει πάθει διάταση στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού αλλά θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα), φαίνονται ξεκάθαρα σε αυτή την ομάδα. Εξαιρετικός ήταν στο 4ο δεκάλεπτο ο Σπύρος Μοτσενίγος (έβαλε 11 διαδοχικούς πόντους μέσα σε δύο λεπτά), πολυεπίπεδη ήταν η προσφορά του Ανδρέα Κανονίδη και άριστες εντυπώσεις άφησε ο Θανάσης Ιωακειμίδης σε ρόλο πλέι μέικερ, κάτι που θα χρειαστεί η Εθνική για όσο λείψει ο Κατσίβελης…

«Τα δύο αυτά παιχνίδια ήταν πολύ σημαντικά και αποδείξαμε ότι αν έχουμε συγκέντρωση, μπορούμε να παίξουμε αποτελεσματική άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να βρούμε αρκετές λύσεις μέσα από τα πλάνα του παιχνιδού. Είναι αγώνες και στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό και για τη συνέχεια» δήλωσε ο Κώστας Μίσσας, που εκτός των τραυματιών Κουκουλά, Κατσίβελη, δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τους Φασένγκα, Παπαδιονυσίου, επίσης λόγω τραυματισμών.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αφεντουλίδης, Ανδρικόπουλος, Παντελίδης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 28-28, 39-47, 63-65
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Ψαρόπουλος 2, Ιωακειμίδης 7, Αντωνάκης 5 (1τρ., 7ρ.), Μοτσενίγος 16 (4), Παπαντωνάκος, Παππάς 5 (1), Κανονίδης 13 (2τρ., 5ρ.), Καραθανάσης, Παπαπέτρου 5, Γεωργάκης 4, Χρυσικόπουλος 6 (1/9σ.).
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μεντζ): Στάκι 3 (1), Σιμόν 9 (2), Ντόρεθ 9 (2), Σπόλερ 6 (2), Χέιντεν, Ομπιάνκο 5 (1), Βάργκας 4, Σέιφερτ 2, Λίστσκα 6, Βόλφαρτ-Μπότερμαν 7, Ζίρμπες 14.