Η ώρα όπου οι κόποι αποδίδουν καρπούς και όλες οι δυσκολίες μπαίνουν στο…ντουλάπι του χρόνου έχει φτάσει για το Άργος Ορεστικό. Είναι πλέον και τυπικά στη Β΄ Εθνική! Τον τελευταίο καιρό μετά το τέλος του πρωταθλήματος κάποιες πληροφορίες ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν θα αγωνιζόντουσαν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όπως και κάποια άτυπη ενημέρωση αλλά ο προπονητής Γιάννης Δημητριάδης και η διοίκηση ήθελαν πρώτα να έχουν κάτι επίσημο στα χέρια τους πριν προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Στο Άργος πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που επιτέλους το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα και είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, μόλις η δεύτερη ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Β΄ Εθνική μετά τη Σιάτιστα. Μια χρονιά η οποία είχε ξεκινήσει με όλους στο σωματείο να είναι επιφυλακτικά αισιόδοξοι αλλά να προσγειώνονται απότομα από το τριπλό «χτύπημα» στην αρχή, με τρείς δηλ. σερί ήττες από Ηρακλή Κ, Αργοναύτη και Φοίνικα Λάρισας είχε ονειρεμένη συνέχεια με ένα σερί 16 συνεχόμενων νικών (!) και τη τέλεια κατάληξη με την άνοδο που «έσβησε» σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη πορεία με κάποιες μικροαλλαγές στο ρόστερ.

Η προσπάθεια όλων έπιασε τόπο όπως επίσης και η νίκη στο παιχνίδι κατάταξης ανάμεσα στη ΧΑΝΘ την οποία και τελικά θα ακολουθήσει στον όμιλο του Βορρά της Β΄ Εθνικής. Μπορεί να μην αποσύρθηκε κάποια ομάδα για να γίνει πραγματικότητα η άνοδος αυτή αλλά και μόνο το γεγονός ότι η ομοσπονδία θέλοντας να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα της περσινής χρονιάς και να κάνει τον Βόρειο όμιλο της κατηγορίας πιο…αμιγώς βόρειο (και όχι όπως πέρυσι με τρείς αθηναϊκές) έδωσε στο Άργος την ευκαιρία που τόσο ήθελε είναι αρκετό για όλους στην ομάδα να πανηγυρίσουν την επιτυχία την οποία διεκδίκησαν για 22 (και μία) αγωνιστικές.