Αντίθετα με τον 2ο όμιλο, στον πρώτο όλα δείχνουν πιο ξεκάθαρα! Δείχνουν…. δεν είναι. Ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος είναι πρώτος με 33 βαθμούς, δείχνει να έχει «κλείσει» την πρώτη θέση για την άνοδο, ενώ  δεύτερη με τρεις βαθμούς διαφορά από τον τρίτο, Μεταμόρφωση Βόλου φαίνεται ότι είναι η άλλη ομάδα που θα… ανηφορήσει στη Β’ εθνική.

Τα πράγματα δείχνουν απλά, αλλά ψάχνοντας λιγάκι παραπάνω ανακαλύψαμε ένα σενάριο στο οποίο η Μεταμόρφωση μπορεί να χάσει την άνοδο και να ανέβει το Ανατόλια.
Μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται τρεις ολόκληρους βαθμούς κάτω από την Μεταμόρφωση (32 έναντι 29), αλλά αυτό δεν σημαίνει  ότι οι Βολιώτες έχουν εξασφαλίσει την άνοδο.

Την 20η η αγωνιστική, η Μεταμόρφωση έχει ένα φαινομενικά εύκολο εκτός  έδρας παιχνίδι με την τελευταία Αλεξάνδρεια, ενώ την αμέσως επόμενη έχουν ρεπό. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική στο Αργος Ορεστικό, όπου η Μεταμόρφωση καλείται να κάνει το καθήκον της απέναντι στην τοπική ομάδα και να φύγει με το «διπλό».

Στην περίπτωση όμως, που δεν τα καταφέρει και εφόσον το Ανατόλια κάνει το τρία στα τρία, με Αιγινιακό (εντός), ΓΣ Βόλου (εντός) και Ηρακλή Κοζάνης (εκτός), τότε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα είναι αυτός που θα ανέβει κατηγορία, καθώς στην ισοβαθμία έχει τη Μεταμόρφωση.

Μάλιστα, το Ανατόλια έχει νικήσει και στα δύο παιχνίδια τους Βολιώτες (85-91 στο πρώτο παιχνίδια και 72-69 στο δεύτερο).