Η άνοδος του Αργους Ορεστικού και η Β’ Εθνική της σεζόν 2013-14

Οσοι πρόσεξαν καλά τις κληρώσεις των τεσσάρων ομίλων της Γ’ Εθνικής, εύλογα θα διερωτήθηκαν “που είναι το Αργος Ορεστικό;”… Η απάντηση είναι η εξής: Στη Β’ Εθνική!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία δεν θέλει να επαναλάβει το περσινό εγχείρημα με τις μετακινήσεις αθηναϊκών ομάδων στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, οπότε έχει πάρει την απόφαση την επόμενη χρονιά η τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία να αποτελείται από 12 ομάδες στο Βορρά και 13 στο Νότο.

Για να γίνει αυτό, θα ανέβει το Αργος Ορεστικό (ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου από τη ΧΑΝΘ) στη Β’ Εθνική και οι ομάδες του βόρειου ομίλου θα γίνουν 12, μαζί με τη Νίκη Βόλου, τη Δόξα Λευκάδας (έπεσαν από την Α2), τον Ηρακλή, το Στρατώνι, τον Αία Ευόσμου, τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, τον Πιερικό Αρχέλαο, τον Αργοναύτη Καλαμαριάς, το Πευκοχώρι, τη ΧΑΝΘ και τη Λιβαδειά (θα μεταφερθεί στο βόρειο όμιλο). Ετσι, οι τρεις αθηναϊκές ομάδες που έπαιξαν πέρυσι στο Βορρά θα επιστρέψουν στο Νότο, σχηματίζοντας έναν όμιλο 13 ομάδων.

Στην (πολύ πιθανή) περίπτωση, βέβαια, που ο Ηρακλής προβιβαστεί κι αυτός στην Α2 (λόγω πτώσης του Περιστερίου στη Β’ Εθνική), τότε τα πράγματα θα μπερδευτούν εκ νέου. Οχι για πολύ… Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ομάδες του Νότου θα γίνουν 14 (Ηράκλειο, Αετός, Πανερυθραϊκός, Αμύντας, Ιλιον, Χολαργός, Δούκας, Νήαρ Ηστ, Αιγάλεω, Μαρούσι, Ιωνικός Ν.Φ., Πόλις, Ιωνικός Νίκαιας και Περιστέρι) και οι ομάδες του Βορρά 11. Τι θα γίνει τότε;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ανέβει άλλη μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική (εν προκειμένω η Ελευθερούπολη, που νίκησε τον Ηρακλή Κοζάνης στο μπαράζ μεταξύ των τρίτων ομάδων στους δύο ομίλους του Βορρά), προκειμένου ο όμιλος του Βορρά να έχει 12…