Η… έμπνευση τους ευνόησε!

Εχει καταντήσει συνήθεια στην ΑΕΚ Αργους να έχει τον έλεγχο ενός παιχνίδιού και να τον χάνει στη τελευταία περίοδο. Στην Καισαριανή ήταν απλά τυχερή…

Οι Αργίτες έμοιαζαν να  έχουν τον έλεγχο του αγώνα στο 37′, όταν προηγήθηκαν 62-56, ένα προβάδισμα που έχασαν μέσα σε δύο λεπτά (62-63 στα 12,1”). Σε εκείνο το σημείο, μετά το φάουλ που έγινε στον Νίκο Τσούτσο στη διεκδίκηση του ριμπάουντ από το άστοχο σουτ του Ντάρελ Λιούις, άρχισε να γυρίζει η τύχη τους…  Η έμπνευση της Νήαρ Ηστ να πάει στη γραμμή των βολών αντί του Τσούτσου, ο Αλκης Παπάς αποδείχτηκε καταλυτική.

Ο Παπάς έβαλε την πρώτη βολή αλλά σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ ζητώντας να καταθέσουν ένσταση. Οι τρεις διαιτητές έπειτα από δεκάλεπτη καθυστέρηση ακύρωσαν την ελεύθερη βολή του Παπά και (βάσει κανονισμών) και έδωσαν την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους για τα τελευταία 12,1” δευτερόλεπτα! Στον υπολειπόμενο χρόνο ο Γιώργος Λάππας έβαλε το νικητήριο λέι απ 4,5” πριν από τη λήξη, ο Ηλίας Τομαράς αστόχησε στη τελυταία επίθεση και κάπως έτσι η ΑΕΚ Αργους απέφυγε τη… γκέλα.

*Με τιμωρία κινδυνεύει η Νήαρ Ηστ εξαιτίας ειδόσου στο γήπεδο περίπου 10 θεατών μετά το τέλος του αγώνα. «Στόχος»  των παδών της Νήαρ ήταν οι τρεις διαιτητές, αλλά μετά την έγκαιρη παρέμβαση των ανθώπων της ομάδας (και  λιγότερο της αστυνομίας που ενήργησε καθυστερημένα) αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.