«Η Ένωση θα πληρώσει και το τελευταίο ευρώ»

Συνέντευξη στο meallamatia.blogspot.com παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιλίου Γιώργος Λιόσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Φώτη Καρακώστα και το στόχο της νεοφώτιστης ομάδας, ο οποίος ήταν και παραμένει η παραμονή στη Β’ Εθνική…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Κάποια blogs γράφουν πως η Ένωση Ιλίου δεν πληρώνει, τι ισχύει;

«Η ομάδα μας είναι εντάξει σε όλες τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της. Συνολικά χρωστάει περίπου 10.000 ευρώ κυρίως από την περασμένη σεζόν, οφειλές που ήδη έχουν δρομολογηθεί να τακτοποιηθούν άμεσα. Και αυτά σήμερα που την ίδια στιγμή άλλες ομάδες, μεγαλύτερες από εμάς, απασχολούν συνεχώς τη Βουλή και μπαινοβγαίνουν σε ευνοϊκά καθεστώτα και πτωχευτικές ρυθμίσεις.

Αλήθεια, ποια μεγάλη ομάδα σήμερα δεν χρωστάει; Κατά καιρούς χιλιάδες ευρώ χρέη ετών σβήνονται μονοκοντυλιά επειδή το απαίτησαν από την πολιτεία μεγάλα συμφέροντα. Η Ένωση βεβαίως θα πληρώσει και το τελευταίο ευρώ που οφείλει, όσοι όμως μας χτυπούν μιας και δε μας ξέρουν καλά, ας μιλήσουν και λίγο για την ταμπακιέρα».

-Η Ένωση έχει μείνει χωρίς προπονητή, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση;

«Δε θα βιαστούμε και δε θα εκβιαστούμε να βρούμε προπονητή. 22 χρόνια Πρόεδρος στην ομάδα έχω μάθει να αναζητώ για την τύχη της την καλύτερη δυνατή λύση. Η ομάδα ποια έχει ενσωματωθεί στην οικογένεια μου, στην καθημερινότητα μου, στη ζωή μου ολόκληρη. Η ονοματολογία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και από στόμα σε στόμα τις τελευταίες ώρες δεν είναι σίγουρα προς το συμφέρον μας, ίσως εξυπηρετεί κάποια πιο οργανωμένα συμφέροντα κάποιων άλλων… Σε κάθε παραφιλολογία έχουμε μάθει να απαντάμε διαχρονικά με δημιουργικότητα και έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ακαδημίες μας σήμερα είναι εγγεγραμμένα 450 παιδιά! 450 οικογένειες μας έχουν εμπιστευτεί το ταλέντο και την εξέλιξη των παιδιών τους! Βλέπετε λοιπόν ότι η Ένωση έχει και βάση και ηγέτες και πολύ κόσμο στο πλευρό της και ξεκάθαρο λόγο άρα έχει και μέλλον».

-Μετά τα τελευταία αγωνιστικά σας στραβοπατήματα, έχει αλλάξει κάτι στους στόχους της ομάδας για τη φετινή αγωνιστική χρονιά; 

«Στόχος της ομάδας εξ αρχής ήταν η παραμονή μας στη Β’ Εθνική. Και μόνη η άνοδος μας στην κατηγορία αποτελεί ιστορικό γεγονός και θετική εξέλιξη για τον τοπικό αθλητισμό σε όλο το Ίλιον. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, η παραμονή. Και από κει και πέρα θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη στην κατηγορία».