Η αγωνιστική των αμφίρροπων παιχνιδιών

Η 14η αγωνιστική διακρίνεται για τα πολλά αμφίρροπα παιχνίδια.  Οι ομάδες της κορυφής χρειάζονται τις νίκες για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ οι υπόλοιπες που παλεύουν να σώσουν την κατηγορία έχουν απέναντί τους επικίνδυνους αντιπάλους κάτι που κάνει τα παιχνίδια ιδιαίτερα κρίσιμα.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η Δόξα θα σημειώσει το πρώτο «διπλό» της χρονιάς στο Αργος. Στην περίπτωση αυτή, οι δύο βαθμοί θα δώσουν στους Λευκαδίτες σημαντική… ανάσα από την απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΛΑΥΡΙΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Λαύριο, 17:00)

Ένα ματς πολύ δυνατό. Επιστροφή στα δύσκολα για το Λαύριο, το οποίο για δεύτερη σερί εβδομάδα αγωνίζεται στην έδρα του.  Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής από τους πρωτοπόρους και  για να παραμείνουν στην πρώτη πεντάδα πρέπει να πάρουν τη νίκη.  Ο Ερμής όμως θέλει να παραμείνει στα ασφαλή πατώματα και γι΄αυτό θα επιδιώξει το «διπλό» και μάλιστα όταν έχει –όπως έχει αποδειχτεί- τους ανθρώπους της τελευταίας στιγμής (Κέκελη, Ηλιάδη) μπορεί να το επιτύχει. Ερωτηματικό ο Αναγνωστόπουλος.

ΑΕΚ – ΑΜΥΝΤΑΣ (3ο ΚΓ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 15:00)

Στην ΑΕΚ δεν χωρούν περιθώρια για ακόμα μία ήττα. Οι δύο βαθμοί είναι αναγκαίοι ώστε η «Ενωση» να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση. Όμως, ο αντίπαλος «καίγεται» για βαθμούς. Ο Αμύντας χρειάζεται μία σπουδαία νίκη, η οποία και θα τον ξεκολλήσει από την τελευταία πεντάδα.  Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί η ΑΕΚ, Κούρτης και Τζόλος είναι εκτός, αμφίβολοι ενώ Φαλέκας και Μαγκώνης αμφίβολοι, από την πλευρά του Αμύντα αμφίβολος είναι ο Σαμοθράκης.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Δυναμικό παιχνίδι καθώς κρίνεται από τα πιο αμφίρροπα της αγωνιστικής. Ο Πιερικός θέλει να πετύχει τη νίκη, ώστε να συνεχίσει να κυνηγά την παραμονή του. Στο σπίτι της, η ομάδα της Κατερίνης, δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο ισχυρό, πιο ανταγωνιστικό. Η Κηφισιά όμως, μετά την πολύ καλή εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής θέλει να κατακτήσει ακόμα μία νίκη και να παραμείνει έπειτα από δύο μήνες, για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΟΦΗ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Βαρδινογιάννειο, 15:00)

Ισως το ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι κρητικοί εκτός της νίκης θέλουν να αποκαταστήσουν την εικόνα τους από το περασμένο παιχνίδι, με μία εξαιρετική εμφάνιση. Οι δύο βαθμοί είναι αναγκαίοι, αφοί η θέση που βρίσκονται σίγουρα δεν είναι τους ικανοποιεί. Ο αντίπαλος όμως, συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Ο Αρκαδικός έχει αποδείξει ότι δεν αποτελεί εύκολος αντίπαλος και ότι μπορεί να πάρει οποιοδήποτε παιχνίδι.  Μοναδικός απών για τους γηπεδούχους ο Παναγάκης.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ( Μετς 17:00)

Ένα ιδιαίτερο ματς. Το μεν Παγκράτι θέλει έπειτα από καιρό να σημείωσε μία σπουδαία νίκη και να συνεχίζει να έχει ζωντανές ελπίδες για τη σωτηρία. Ο δε Απόλλων χρειάζεται τη νίκη για να μην μείνει πίσω σε σχέση με τη… συγκάτοικο ΑΕΚ. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό, αφού η ύπαρξη του Νίκου Μπογονικολού είναι το σημείο αναφοράς. Το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Την κακή εικόνα του περασμένου Σαββάτου θέλει να ξεχάσει ο Πανερυθραϊκος και να εμφανιστεί για ακόμα μία φορά στην έδρα του άκρως ανταγωνιστικός. Οι γηπεδούχοι για δεύτερο σερί ματς αντιμετωπίζουν έναν εκ των πρωτοπόρων και το μόνο που θέλουν είναι μια καλή νίκη.  Από την άλλη, ο Πανελευσινιακός έχει αφήσει πίσω του την ήττα από το Πέραμα και το μόνο που θέλει είναι να πάρει τη νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Χωρίς προβλήματα θα παραταχθούν και οι δυο ομάδες.

ΠΕΡΑΜΑ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Περάματος, 17:00)

Όπως έχει αποδειχτεί με το Πέραμα δεν μπορεί να κάνεις προβλέψεις.  Οι γηπεδούχοι  και ιδιαίτερα τα γκαρντ της ομάδας αν βρεθούν στη μέρα τους δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους.  Οι Σέρρες δεν θέλουν άλλη ήττα. Ηδη έχουν πέντε συνεχόμενες και εκεί θέλουν να βάλουν «στοπ». Εχουν χάσει έδαφος γι΄ αυτό και επιπλέον απώλειες δεν επιτρέπονται.