Η αδρεναλίνη στο «κόκκινο» σε κορυφή και βάση…

Ντέρμπι σε όλα τα επίπεδα περιλαμβάνει η 14η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Ας αρχίσουμε από τα πρώτα «σκαλοπάτια» της βαθμολογίας όπου και ξεχωρίζει το ντέρμπι  κορυφής ανάμεσα στη Μεταμόρφωση Βόλου και τον Φίλιππο. Οι Βολιώτες είχαν κερδίσει  το πρώτο παιχνίδι με 14 πόντους διαφορά και έχουν και έναν πόντο διαφορά (λόγω του ρεπό που έχει κάνει ήδη ο αντίπαλος τους). Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε είναι αν η ομάδα της Βέροιας θα κάνει την ανατροπή και θα πάρει το παιχνίδι ή ακόμη και τη διαφορά ή αν η Μεταμόρφωση θα διπλασιάσει τις νίκες της επί του μεγάλου αντιπάλου της παίρνοντας έτσι ένα σαφές πλεονέκτημα για τη πρώτη θέση.

Η διαφορά φέτος όμως είναι ότι απευθείας άνοδο δεν δίνει μόνο η πρώτη αλλά και η δεύτερη θέση, ενώ με… προϋποθέσεις πολύ κοντά στην ίδια επιτυχία είναι και η ομάδα που θα βγει τρίτη και αυτή τη στιγμή στη θέση αυτή γίνεται… συνωστισμός!

Ο Αιγινιακός αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Αστέρα Λάρισας τον οποίο είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα με τρείς πόντους και τους Λαρισαίους να είναι έτοιμοι να αντεπιτεθούν και να καλύψουν τη διαφορά των δύο πόντων που τους χωρίζει από τη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι έχει και μια ακόμη ομάδα της Λάρισας, ο Φοίνικας, ο οποίος  υποδέχεται τον ανεβασμένο Ηρακλή Κοζάνης που θέλει πολύ τη νίκη όπως και να παραμείνει στη πρώτη τριάδα. Στη πρώτη «μάχη» είχε κερδίσει ο Φοίνικας.

Όμως ντέρμπι δεν έχουμε μόνο στη κορυφή αλλά και στη προσπάθεια… επιβίωσης και παραμονής.

Συγκεκριμένα, οι Διόσκουροι Κοζάνης υποδέχονται το Άργος Ορεστικό και με ενδεχόμενη νίκη κάνουν ένα μεγάλο βήμα για τη παραμονή στη κατηγορία εφόσον είχαν επικρατήσει και στον πρώτο γύρο. Όμως και το Άργος με τον Γιάννη Δημητριάδη το «τιμόνι» και νέο «αίμα» στο έμψυχο υλικό του δείχνει αποφασισμένο να μην αφήσει να πάει χαμένη μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για την ανατροπή του σκηνικού που θα το βοηθήσει να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της παραμονής.

Τέλος, ο Γυμναστικός Βόλου θα αγωνιστεί κόντρα στην Αλεξάνδρεια με τον νικητή να…  «αναπνέει» ακόμα βαθμολογικά ενώ τον χαμένο να μην έχει σχεδόν καμία ελπίδα παραμονής.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Φίλιππος Βέροιας – Μεταμόρφωση Βόλου  (ΔΑΚ Βικέλας, 18:00)
Διόσκουροι – Αργος Ορεστικό  (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
ΓΣ Βόλου – Αλεξάνδρεια  (Β. Παρακευοπούλου, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – Φοίνικας Λάρισας (ΚΓ Σιάτιστας, 18:00)
Αστέρας Λάρισας – Αιγινιακός (Αγ. Θωμά, 18:00)