ΝΒΑ: Η ανασκόπηση της εβδομάδας (+vd)

Η δεύτερη εβδομάδα της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ είχε ακόμα περισσότερα πράγματα να δει κανείς από την πρώτη. Δεν είχε το ίδιο σασπένς, βέβαια (παραδόξως, μόνο ένα ματς κρίθηκε με νικητήριο σουτ), αλλά είδαμε ομάδες όπως οι 76ερς να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό φέτος και τον Ρόντο να κάνει το πρώτο τριπλ νταμπλ της χρονιάς.

“Είδαμε” το πρώτο “φάγωμα” προπονητή (Πολ Γουέστφαλ στο Σακραμέντο), τον καλύτερο Κώστα Κουφό των τελευταίων 4 ετών και τον… Ντιρκ Νοβίτσκι να απαγγέλει ποίηση. Για την ακρίβεια… Britney Spears!

Το βαρόμετρο της εβδομάδας

Up

1. Φιλαντέλφια 76ερς (4-0)

Σύμφωνοι, δεν είχαν δα και το δυσκολότερο πρόγραμμα του κόσμου. Οποιος έχει παρακολουθήσει πάντως αγώνα των φετινών Σίξερς μπορεί να καταλάβει ότι είναι ικανοί να φτάσουν μακριά. Μέσα στην εβδομάδα νίκησαν κατά σειρά Γκόλντεν Στέιτ, Νέα Ορλεάνη, Ντιτρόιτ και Τορόντο με 28, 8, 23 και 35 πόντους αντίστοιχα!

2. Μαϊάμι Χιτ (4-1)

Εκαναν μέσα στην περασμένη εβδομάδα την πρώτη τους ήττα (στην Ατλάντα), ωστόσο κάποτε θα έχαναν με 5 αγώνες σε 7 μέρες και τους Γουέιντ, Τζέιμς να τραυματίζονται και να χάνουν 3 ματς ο πρώτος και ένα ο δεύτερος. Η Χιτ έβγαλε μια δύσκολη εβδομάδα με απολογισμό 4 νίκες και μία ήττα.

3. Γιούτα Τζαζ (4-0)

Δεν πρόκειται καν να μπει στα πλέι οφ, ωστόσο η εβδομάδα της ήταν απλά τέλεια. Παραδόξως… Η Τζαζ πέτυχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια την εβδομάδα που πέρασε και έδειξε ότι μπορεί να μην έχει go to guy, μπορεί να μην έχει ταλέντο, έχει όμως “φανέλα”.

Down

1. Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (0-5)

Αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ και δεν είναι μόνο το ρεκόρ της (0-8) που το μαρτυρά. Η Ουάσινγκτον απλά… δεν βλέπεται! Το τελευταίο πενθήμερο υπέστη τις 5 από αυτές τις ήττες και ειδικά στην τελευταία εξ αυτών (τη σημερινή με τη Μινεσότα) η ομάδα του Φλιπ Σόντερς ήταν για λύπηση.

2. Νιου Ορλεανς Χόρνετς (0-4)

Το αρχικό 2-0 αποτελεί πια μακρινή ανάμνηση… Η Νέα Ορλεάνη δεν έχει επιθετικές λύσεις, δεν έχει δημιουργία, δεν έχει χημεία. Καλοί οι Γκόρντον, Κέιμαν, ακόμα καλύτερη χρονιά κάνει μέχρι τώρα ο Τζάρετ Τζακ, αλλά Κρις Πολ δεν είναι κανείς τους. Πλέον έχει 6 σερί ήττες και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

3. Μιλγουόκι Μπακς (0-4)

Η δυτική περιοδεία δεν έχει “κάτσει” καλά στους Μπακς, που άρχισαν καλά τη σεζόν, όταν βγήκαν στην Αγρία Δύση όμως, δείχνουν ότι έχουν ακόμα πολλά… καρβέλια να φάνε για να γίνουν υπολογίσιμοι στο ΝΒΑ. Οι ήττες από Ντένβερ, Γιούτα, Σακραμέντο και Κλίπερς τους προσγείωσαν μάλλον απότομα.

Τα “βραβεία” της εβδομάδας

Το ματς της εβδομάδας

Ατλάντα Χοκς-Μαϊάμι Χιτ 109-116
Τρεις παρατάσεις, δύο μεγάλοι απόντες (Γουέιντ και Τζέιμς), ένας ήρωας (Μπος). Α, και ένα ρεκόρ. Οι Χοκς δεν έβαλαν πόντο ούτε για δείγμα στην 3η παράταση και έγιναν η 10η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε κάτι τέτοιο.

Ο παίκτης της εβδομάδας

Κέβιν Λαβ
Οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν τα τρία από τα πέντε παιχνίδια τους, έσπασαν το σερί των 18 ηττών (μετρώντας από την περσινή χρονιά) και ο άσος των “λύκων” είχε 25 πόντους και 15 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ που ξεκίνησε μια σεζόν με τουλάχιστον 20 πόντους και 12 ριμπάουντ σε κάθε ένα από τα πρώτα 6 παιχνίδια.

Η παράσταση της εβδομάδας

Ραζόν Ρόντο
Την έκανε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σημειώνοντας το πρώτο τριπλ νταμπλ για φέτος, με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ στη νίκη των Σέλτικς επί των Γουίζαρντς.

Το στατιστικό της εβδομάδας

Μάικ Μπίμπι
Ο γκαρντ των Νικς άρχισε τη σεζόν με 1/10 τρίποντα στα πρώτα 6 παιχνίδια, αλλά στα τελευταία δύο με Ουάσινγκτον και Ντιτρόιτ έχει 7/7!

Το clutch shot της εβδομάδας

Λουόλ Ντενγκ
Το έβαλε 3,7” πριν από τη λήξη του αγώνα των Μπουλς με τους Χοκς (76-74) την περασμένη Τρίτη. Ηταν το μοναδικό νικητήριο σουτ που επιτεύχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτο ενός αγώνα την περασμένη εβδομάδα.

Η αντικατάσταση της εβδομάδας

Πολ Γουέστφαλ
Αποχαιρέτησε νωρίς νωρίς τη θέση του. Οι Κινγκς τον απέλυσαν μετά τον καυγά που είχε με τον Κάζινς και τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, ο Κιθ Σμαρτ. Εξυπνη κίνηση…

Ο… Κουφός της εβδομάδας

Πέρασε ίσως την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του στο ΝΒΑ! Επαιξε και στα 4 παιχνίδια του Ντένβερ, στα τρία ξεκίνησε βασικός και αν έλειπε η κακή (εξάλεπτη) εμφάνιση με το Σαν Αντόνιο, το τελευταίο του επταήμερο θα ήταν απλά τέλειο. Στα πρώτα 3 παιχνίδια της εβδομάδας είχε απολογισμό 8,6 πόντους (με 11/14 δίποντα), 7,3 ριμπάουντ και 1,3 τάπες κατά μέσο όρο.

To video της εβδομάδας

Δεν βλέπετε κάθε μέρα τον “Μεγάλο Γερμανό” να απαγγέλει στον καναπέ το ρεφρέν του “oops! I did it again!” της Britney Spears και κλασική μουσική να ακούγεται στο “βάθος”! Απολαύστε τον…