ΝΒΑ: Η ανασκόπηση της εβδομάδας

Χαλάλι η υπομονή και η αγωνία… Η πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ πέρασε και ήταν χορταστική, με πολλά παιχνίδια να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα και τους μεγάλους σούπερ σταρς του πρωταθλήματος, όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ντέρικ Ρόουζ, να παίζουν φοβερό μπάσκετ. Ας κάνουμε λοιπόν την ανασκόπηση της πρώτης εβδομάδας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το βαρόμετρο της εβδομάδας

Up

1. Μαϊάμι Χιτ (4-0)
Αρχισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της μια σεζόν με 4-0, έστω και με παράδοξο τρόπο και… στυλ. Διέλυσε τους Μάβερικς μέσα στο Ντάλας, νίκησε σχετικά εύκολα τη Βοστώνη και χρειάστηκε δύο σουτ του Ντουέιν Γουέιντ στα τελευταία δευτερόλεπτα για να καταβάλει τη Σάρλοτ και τη Μινεσότα.

2. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (4-0)
Ο Ντουράντ και ο Γουέστμπρουκ τσακώθηκαν μέσα στην εβδομάδα αλλά η ομάδα κερδίζει και αυτό έχει σημασία. Αυτοί οι δύο τα βρίσκουν αμέσως. Η Θάντερ είναι πιο έμπειρη, έχει μάθει από τα λάθη της και αποδεικνύει ότι πλέον δεν χάνει εύκολα τα ματς που κρίνονται στον πόντο…

3. Σικάγο Μπουλς (3-1)
Υπάρχουν άλλες τρεις ομάδες που είναι αήττητες μέχρι τώρα (Πόρτλαντ, Ατλάντα, Ιντιάνα), αλλά με το πρόγραμμα που είχαν δεν έκαναν και κάποιο κατόρθωμα. Με το… συμπάθειο κιόλας, αλλά οι Μπουλς μόλις ολοκλήρωσαν μια περιοδεία τέσσάρων αγώνων στην Καλιφόρνια με Λέικερς, Κλίπερς, Γουόριορς και Κινγκς, έχοντας απολογισμό μία ήττα.

Down

1. Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (0-3)
Χωρίς πολλή σκέψη η πιο απογοητευτική ομάδα της πρώτης εβδομάδας της κανονικής περιόδου. Τραγικό, εγωιστικό μπάσκετ, μηδέν κατεύθυνση και τρεις ήττες με 15 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο από Νετς, Χοκς και Μπακς είναι ο απολογισμός για την Ουάσινγκτον του Φλιπ Σόντερς, που έχει κατορθώσει ήδη να δεχτεί κριτική από τον Μπλατς και να χρησιμοποιήσει αντικανονικά έναν παίκτη (Μέισον)!

2. Ντιτρόιτ Πίστονς (0-3)
Αλλη μία απογοήτευση, αναμενόμενη όμως. Με μία πρόταση οι Πίστονς ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ. Εχουν χάσει και τα τρία παιχνίδια (με Ιντιάνα, Κλίβελαντ, Βοστώνη) με διψήφια διαφορά και δεν βάζουν ούτε 85 πόντους μ.ό. Ο δε Γουόλ μοιάζει να… κουτουλάει συνέχεια με τοίχο!

3. Ντάλας Μάβερικς (1-3)
Βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα, αλλά το… “Χ” δεν θα το γλιτώσουν. Τους… ξεβράκωσε το Μαϊάμι στην πρεμιέρα, τους διέσυρε και το Ντένβερ την επόμενη μέρα, την Πέμπτη ο δράστης λεγόταν Ντουράντ και μόλις χθες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη κόντρα στο… Τορόντο. Ας είναι καλά ο… Μαϊνμί (άκουσον, άκουσον)!

Τα “βραβεία” της εβδομάδας

Ο παίκτης της εβδομάδας

ΛεΜπρόν Τζέιμς
Οι περισσότεροι δεν τον χωνεύουν πια, αλλά αρέσει, δεν αρέσει, είναι ο καλύτερος. Αρχισε τη σεζόν με 33,7 πόντους, 7,5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2,8 κλεψίματα, 1,5 τάπα μ.ό. και 59,6% εντός πεδιάς!

Η παράσταση της εβδομάδας

Ντέρικ Ρόουζ
Πήγε στο Λος Αντζελες για τη μονομαχία με τον Κρις Πολ και κέρδισε κατά κράτος. Εβαλε 29 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 16 ασίστ, οδηγώντας παράλληλα τους Μπουλς στη νίκη επί των Κλίπερς με 114-101.

Τα clutch shots της εβδομάδας

Με πέντε νικητήρια σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα ξεκίνησε η σεζόν! Το πρώτο το έβαλε ο Ντέρικ Ρόουζ κόντρα στους Λέικερς, το δεύτερο ο Ερικ Γκόρντον στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Χόρνετς (απέναντι στους Σανς) και ακολούθησαν τα δύο του Ντουέιν Γουέιντ (στη Σάρλοτ και στη Μινεσότα) και το πρώτο buzzer beater της χρονιάς από τον Κέβιν Ντουράντ, κόντρα στο Ντάλας.

Ο… Κουφός της εβδομάδας

Πενιχρή είναι η συμμετοχή του Κώστα Κουφού στην αρχή της σεζόν. Επαιξε στα δύο από τα τρία παιχνίδια του Ντένβερ, έχοντας συνολικό απολογισμό 4 πόντους, 3 ριπάουντ, 1 κλέψιμο και 2/3 δίποντα σε κάτι παραπάνω από 11 λεπτά.

To video της εβδομάδας

Τι άλλο, από το απίστευτο, απολαυστικό διάρκειας δύο λεπτών video που σκαρφίστηκαν στο ΝΒΑ για την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων αγώνων, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν…