Η απάντηση του ΣΕΔΚΑ στην ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» από τους διαιτητές Καραβίτη-Παπαθανασίου στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό δεν πέρασε χωρίς απάντηση από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος Αθηναίων Διαιτητών εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση στηρίζοντας τους διαιτητές και κάνοντας λόγο για «δηλώσεις λαϊκισμού» από την πλευρά του “δικεφάλου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Κανένας διαιτητής μέλος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και διοργάνωση που μετέχει δεν εκτελεί ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Η υπηρεσία που προσφέρεται απο τους διαιτητές είναι πάντα με γνώμονα τα αθλητικά ιδεώδη και την αγάπη στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης που όλοι υπηρετούμε.

Οι διαιτητές καλούνται να φέρουν εις πέρας το έργο τους αντιμετωπίζοντας πάντα ΙΣΑΞΙΑ τις ομάδες και τους αθλητές χωρίς να επηρεάζονται από ονόματα και φανέλες.

Υπογραμμίζουμε ότι οι διαιτητές δεν ανήκουν σε κανένα σύστημα και δεν ενεργούν κάτω από κανένα παρασκήνιο.

Καλούμε τον οποιοδήποτε αν έχει να αποδείξει το αντίθετο να το κάνει ΤΩΡΑ. Αλλιώς ας σιωπήσει και να μην προβαίνει σε δηλώσεις λαϊκισμού και σπίλωσης αξιοπρέπειας των διαιτητών καλύπτοντας πιθανώς τα δικά του λάθη.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η λέξη δόλος για τους διαιτητές είναι άγνωστη και άκρως αποδοκιμαστέα.

Επιθυμούμε οι εν λόγω κύριοι να μας εξηγήσουν αυτό το δόλο και να τον αποδείξουν αλλιώς επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Μετά τιμής

Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΕΔΚΑ».