Η απολογία του Μέτα και οι… εκκρεμότητες για τα πλέι οφ (vd)

Για όσους το είχαν ξεχάσει, ο Μέτα Γουόρλντ Πις (πρώην Ρον Αρτέστ) θύμισε με την αγκωνιά του στο κεφάλι του Τζέιμς Χάρντεν γιατί είναι τόσο αντιπαθής στους περισσότερους φίλους του ΝΒΑ. Μία μέρα αργότερα ο φόργουορντ των Λέικερς έσπευσε να εκφράσει τη… συμπάθειά του προς τον νεαρό γκαρντ, μέσω του twitter, χωρίς βέβαια να ζητήσει και συγνώμη…

«Μόλις είδα ξανά το ριπλέι… Ωωωω… Ο πανηγυρισμός του καρφώματός μου ήταν υπερβολικός… Δεν είδα καν τον Τζέιμς… Θεέ μου… Φαίνεται άσχημο» έγραψε στο πρώτο του μήνυμα ο Γουόρλντ Πις, συμπληρώνοντας αργότερα: «Εύχομαι ο Τζέιμς Χάρντιν να είναι οκ… Θυμάμαι όταν χτυπήθηκα από τον Μαρκ Γκασόλ με τον ίδιο τρόπο… Έφτυνα αίμα και είχα πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Ο Χάρντεν ακόμα δεν έχει πάρει το ιατρικό ΟΚ να επιστρέψει στα γήπεδα, ενώ ακόμα εκκρεμεί η τιμωρία του πρώην Αρτέστ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες (σίγουρα πάντως πριν από τον τελευταίο αγώνα των Λέικερς για την κανονική περίοδο) και να είναι βαριά.

Οι εκκρεμότητες των πλέι οφ

Οσον αφορά την κανονική περίοδο, ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη και οι εκκρεμότητες είναι ελάχιστες για να συμπληρωθεί το μπράκετ των πλέι οφ. Στην Ανατολή η 8άδα συμπληρώθηκε χθες και τα ζευγάρια θα είναι λογικά Σικάγο (1) – Φιλαντέλφια ή Νέα Υόρκη (8), Μαϊάμι (2) – Φιλαντέλφια ή Νέα Υόρκη (7), Ιντιάνα (3) – Ορλάντο (6) και Βοστώνη (4) – Ατλάντα (5).

Στη Δύση απομένει ακόμα η ομάδα που θα προκριθεί ως 8η (τη διεκδικούν Γιούτα, Φίνιξ, Χιούστον σε απόσταση 1,5 νίκης, με τις δύο πρώτες να αναμετρώνται απόψε και την Τζαζ να προκρίνεται εάν νικήσει) και τα πλασαρίσματα για τις θέσεις 3-4-5 (Λέικερς ή Κλίπερς ή Μέμφις), 6-7 (Ντένβερ ή Ντάλας).