Βασίλης Σκουντής και Γιάννης Δασκάλου ήταν οι «οδηγοί» των φιλάθλων του Άρη στον δρόμο των αναμνήσεων μιλώντας για τα ουκ ολίγα επιτεύγματα του ανθρώπου της βραδιάς Νίκου Γκάλη με την…υποστήριξη φυσικά της ιστορίας και της τεχνολογίας δηλ. των βίντεο που περιλαμβάνουν φώτο και αποσπάσματα με κάποια από τα άπειρα σχεδόν κατορθώματα του.

Στη συνέχεια άρχισαν την είσοδο τους στο παρκέ ένας – ένας οι πρωταθλητές που είχαν πάρει το πρωτάθλημα του 1979 με πρωτεργάτες τον Χάρη Παπαγεωργίου, Μιχάλη Γιαννουζάκου κ.α. (απών ο Βαγγέλης Αλεξανδρής λόγω αγώνα της Καβάλας) με τον Αρη φυσικά με τους φιλάθλους των «κιτρίνων» που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο να χειροκροτούν όλους αυτούς που μοίρασαν αξέχαστες στιγμές στους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Αίσθηση προκάλεσε η είσοδος του Γιάννη Ιωαννίδη με τον Λάζαρο Λέσιτς τους οποίους οι φίλαθλοι των «κιτρίνων» σηκώθηκαν όλοι όρθιοι για να τους αποθεώσουν!

Ακολούθησαν ο Ντεϊβιντ Στεργάκος, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς, ο Τζον Κόρφας, ο Λευτέρης Κακιούσης και ο Στηβ Γιατζόγλου ο οποίος έχαιρε και ιδιαίτερα θερμής αποδοχής ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο Γκάλης είναι ο Μαϊκλ Τζόρνταν της Ευρώπης. Επίσης τόνισε ότι θα έπρεπε όπως έδωσαν μήνυμα δύναμης με την εντυπωσιακή παρουσία τους έτσι θα πρέπει να κάνουν πάντα και να στηρίζουν την ομάδα τους και στο δύσκολο μέλλον.

Την αγάπη τους έστω και μετά από πολλά χρόνια απουσίας έδειξαν για άλλη μια φορά στο πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη που μπήκε στο παρκέ μαζί με τους Ντίνο Αγγελίδη, Βαγγέλη Βουρτζούμη, Μιχάλη Μισούνοφ, Νίκο Τσαστάνη, Μιχάλη Ρωμανίδης, Νίκο Φιλίππου, Γιάννη Δόξογλου, Πέτρο Σταμάτη, Μάνθο Κατσούλη και άλλους πολλούς παλιούς συμπαίκτες του “Νικ”.

Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Νίκος Σταυρόπουλος μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη κάλεσαν κοντά τους τον Μιχάλη Ρωμανίδη και τον Νίκο Φιλίππου για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί για τις στιγμές που έστειλε ένα ολόκληρο έθνος στα ουράνια το 1987 . Την αποθέωση γνώρισε ο Γιώργος Σιγάλας όταν μπήκε στο παρκέ του Αλεξανδρείου, μην ξεχνώντας τα τέσσερα αξέχαστα χρόνια όπως επίσης εξίσου εντυπωσιακή υποδοχή είχε ο Στοϊκο Βράνκοβιτς και ο Ντίνο Ράτζα ενώ προηγήθηκε του Δαλματού γίγαντα, ο Τζόρντι Βιγιακάμπα κι ο Όντι Νόρρις και ο Σάσα Βολκόφ.

Ο Ντορόν Τζάμσι μπορεί να μην έπαιξε ποτέ στον Άρη αλλά δεν δίστασε να πει λόγω και της μεγάλης του αγάπης στη Θεσσαλονίκη «επέστρεψα στο σπίτι μου» και στο τέλος των δηλώσεων του μίλησε και στα Ελληνικά (!) λέγοντας στους φιλάθλους του Άρη ότι τους αγαπάει πάρα πολύ!

Όλοι οι φίλαθλοι στο Αλεξάνδρειο σηκώθηκαν για να αποθεώσουν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (ο οποίος άλλωστε στο παρελθόν είχε πει ότι οι φίλαθλοι του Αρη είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης) μόλις άκουσαν τα επιτεύγματα του και μάλιστα πριν καν μπει στο γήπεδο ! Φαντάζεστε τι έγινε μετά.

Έτσι φτάσαμε λίγο πριν το τζάμπολ, οι ομάδες έτοιμες αλλά χωρίς να μπαίνουν στο γήπεδο και όλα έδειχναν ότι…κάτι γίνεται. Τα φώτα έκλεισαν, η μουσική από τα… παλιά καλά χρόνια που συνοδευόταν με το «εε…έρχεται» να είναι στη διαπασών και… ο Νίκος Γκάλης να κάνει την εμφάνιση σε μια τρομακτικά συγκινησιακή ατμόσφαιρα κατά χειροκροτούμενος από 5500 και πλέον φιλάθλους!!! Μάλιστα η συγκίνηση του μεγάλου παίκτη ήταν τόσο μεγάλη που για μερικά λεπτά δεν μπορούσε να μιλήσει και απλώς απολάμβανε… την απόλυτη λατρεία όλων των παρευρισκομένων φιλάθλων. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «είχα να νιώσω έτσι από τη γέννηση της κόρης μου, Στέλλας».