Η Α1 “μιλάει” για την Α2 (Μέρος Γ’)

Η παρουσία του στον Ηλυσιακό του επέτρεψε να γνωρίσει πιο καλά το πρωτάθλημα της Α1. Μία πρώτη… μυρωδιά, βέβαια, την είχε πάρει κατά το πέρασμά του από την ΑΕΚ, αλλά τώρα έχει και πιο πολλές εμπειρίες και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Παρόλ’ αυτά ο Γιάννης Αθανασούλας φροντίζει να κρατάει… δεσμούς με την κατηγορία που τον ανέδειξε, την Α2.

Ο 23χρονος γκαρντ παρακολουθεί όταν μπορεί τις αναμετρήσεις των ομάδων, ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία και σίγουρα είναι σε θέση ν’ αναλύσει τα δρώμενα σε αυτήν.

«Γενικά το επίπεδο είναι πεσμένο στην Α2. Από την αρχή του πρωταθλήματος φαίνεται ποιος είναι αυτός που θα ανέβει, όπως πέρυσι με τον Ικαρο Καλλιθέας και τον Ηρακλή ή πρόπερσι με το Περιστέρι. Υπάρχουν αδιάφορες ομάδες που κρίνουν το πρωτάθλημα, γιατί μπορεί αυτές να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν τον πρώτο και να τον βγάλουν εκτός διεκδίκησης ανόδου», ανέφερε αρχικά ο γκαρντ του Πανιωνίου και συνέχισε αναφέροντας τα φετινά φαβορί:

«Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει»

«Λίγο πολύ έχουν ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο. Ο ΚΑΟΔ είναι το πρώτο φαβορί. Τον αντιμετωπίσαμε και στο Κύπελλο, πρόκειται για οργανωμένη ομάδα με σταθερή απόδοση και χωρίς προβλήματα. Από την αρχή φαινόταν ότι θα πρωταγωνιστήσει. Για τη δεύτερη θέση πρώτο φαβορί είναι το Ρέθυμνο, αφού είναι ένα βήμα μπροστά. Ακολουθούν ο Πανελευσινιακός, ο Αρκαδικός και το Λαύριο», σχολίασε αρχικά ο Γιάννης Αθανασούλας για να συμπληρώσει:

«Οι υπόλοιπες ομάδες είναι μεσαίας ταχύτητας, οι οποίες παίζουν κάποια καλά παιχνίδια στην αρχή για να εξασφαλίζουν τη παραμονή τους και από το δεύτερο γύρο δεν πάνε για τίποτα. Στην Α2 τα αποτελέσματα είναι περίεργα. Υπάρχουν 3-4 αδιάφορες ομάδες που παλεύουν να σωθούν και μπορούν να κάνουν το διπλό όταν κανένας δεν το περιμένει».

Οσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Α2, ο νεαρός γκαρντ αναφέρει: «Πιστεύω ότι οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή είναι ο Αμύντας, ο Πανερυθραϊκός και ο Κόροιβος. Οσον αφορά τη Νήαρ Ηστ και την Ολυμπιάδα Πατρών πιστεύω ότι παρ’ όλο που βρίσκονται χαμηλά στο τέλος δεν θα κινδυνεύσουν. Οπως και το Παγκράτι νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Ο Απόλλωνας έχει κόσμο και δυναμική αλλά είναι ομάδα μεσαίας ταχύτητας».

Ως γώστης και των δύο κατηγοριών ο Γιάννης Αθανασούλας αναφέρει τις διαφορές που τελικά υπάρχουν στην Α1 και Α2: «Υπάρχει διαφορά. Οταν στην ομάδα σου βρίσκονται παίκτες οι οποίοι είναι διεθνής και ας μην είναι αναγκαστικά της πρώτης γραμμής, έχεις πράγματα να πάρεις. Αλλάζουν αυτόματα το επίπεδο, θα παλέψεις να μπεις στα πλέι οφ ή να βγεις στην Ευρώπη. Στην Α2 δεν υπάρχει ο παίκτης που να οδηγήσει μια ομάδα, κυριαρχεί το ομαδικό παιχνίδι. Ενας καλός προπονητής και ένα σχετικά καλό ρόστερ συνθέτουν μια αξιοπρεπή ομάδα».

Μέρος Α’
Μέρος Β’