Η βελτίωση… χρόνια δεν κοιτά!

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που του… πάει το ότι μεγαλώνει, καθώς χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν στην Α2 έχει διορθώσει πολλά στοιχεία του, παρά τα 31 του χρόνια.

Φέτος, με τις εμφανίσεις του, ο Αλέξης Ράπτης έχει καταφέρει να γίνει από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας και οι λόγοι είναι εμφανείς. Στο Παγκράτι ο 31χρονος φόργουορντ ευχαριστιέται να παίζει, κυνηγά κάθε φάση, κάθε ριμπάουντ… Πέρα από αυτά όμως, έχει βελτιωθεί σημαντικά επιθετικά, κάνοντας μάλιστα στο Παγκράτι και κάποια προσωπικά ρεκόρ, τουλάχιστον όσον αφορά την Α2 και τη Β’ Εθνική, τις κατηγορίες στις οποίες αγωνίζεται την τελευταία τετραετία…

* Εχει βελτιώσει αισθητά το ποσοστό του στις βολές (από 56% πέρυσι στο 76%).

* Φέτος  έχει σημειώσει σε 14 αγωνιστικές 123 πόντους, όταν την περασμένη σεζόν –την πρώτη του στην Α2- είχε 197 σε 30 αγώνες.

* Την περασμένη σεζόν, το ρεκόρ πόντων του στην κατηγορία ήταν 17 πόντοι απέναντι στους Ικαρους Σερρών (9η αγωνιστική), ενώ φέτος το έχει ξεπεράσει ήδη τρεις φορές, Συγκεκριμένα, με Ερμή Λαγκαδά (20), με Αρκαδικό (18) και με τον Απόλλων Πατρών (19).

* Η βελτίωσή του είναι εμφανής αν ανατρέξουμε ακόμα και στα στατιστικά της Β’ εθνικής, όταν αγωνιζόταν στον Πιερικό/Αρχέλαο. Ο Ράπτης είχε 7,3 πόντους μ.ο τη σεζόν 2008-10 με ατομικό ρεκόρ πόντων 24 στο ματς με τον Κεραυνό Αιγίου και 9, 4 τη σεζόν 2008-09 έχοντας ρεκόρ 22 πόντους (σε δύο αγώνες).