Η δεδομένη διάθεση του Γιάννη και η καλή βάση της εθνικής ανδρών

Ξεκίνησαν τα… βάσανα ενόψει των αγώνων με Σερβία και Γεωργία για την εθνική ομάδα των ανδρών. Η προετοιμασία για τους Έλληνες διεθνείς άρχισε, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο να τονίζει στο πλαίσιο της Media Day, πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι «… άνετοι και να παίξουν καλά σε αυτά τα ματς».

«Όλα τα παιδιά θέλουν να πετύχουν το καλύτερο. Υπάρχει μια καινούρια πρόκληση μπροστά μας. Κάποιοι έρχονται από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με τις ομάδες τους και κάποιοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις προπονήσεις», τόνισε ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει μέσα σε τέσσερις προπονήσεις και δύο φιλικά να ετοιμάσουμε το πρόσωπο που θα πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας. Κάποια παιδιά έχουν βγάλει ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα. Θα πρέπει να είναι άνετοι και να παίξουν καλά σε αυτά τα ματς. Η αξία του καθενός είναι πολύ μεγάλη, το ξέρουμε. Η συγκέντρωση και η διάθεση θα μετρήσουν για να έρθουν τα αποτελέσματα».

Σχετικά με τα επερχόμενα παιχνίδια, είπε: «Θέλουμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και για αυτό κάθε ματς έχει σημασία. Θα δώσουμε σημασία και στα δύο ματς, με Σερβία και Γεωργία. Θέλουμε τις νίκες που θα μας οδηγήσουν σίγουρα στα τελικά, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τρελό σενάριο. Έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο».

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Έχουμε επαφή, δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν μας βοήθησαν οι συγκυρίες. Το πίστευα ότι θα ήταν εδώ το Σεπτέμβρη. Η έναρξη του ΝΒΑ νωρίτερα και οι εξελίξεις στους Μπακς με το νέο γήπεδο δεν βοήθησαν να έρθει. Η διάθεσή του είναι δεδομένη. Αν μπορούσε θα ήταν εδώ και θα ήμασταν υπερπλήρεις. Έχουμε επαφή, δεν υπάρχει θέμα. Εμείς θέλουμε πάντα την καλύτερη ομάδα. Αν μπορέσει να έρθει, θα έρθει. Από τον Φεβρουάριο έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια με τα παιδιά στην Αμερική. Η κατάσταση στο ΝΒΑ έχει γίνει χειρότερη όσον αφορά τη FIBA. Κάναμε προσπάθεια για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, για τον Κώστα Κουφό… το αποκορύφωμα είναι αυτό που γίνεται με τον Γιάννη. Είναι άσχημη κατάσταση. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Το στάτους του στο ΝΒΑ μεγαλώνει. Βελτιώνεται συνεχώς. Είναι στους καλύτερους και είναι σημαντικός σε αυτό το πρότζεκτ που λέγεται ΝΒΑ».

Τέλος, για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους παίκτες που συμμετείχαν στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν είναι παρόντες σε αυτή την αποστολή, τόνισε: «Τα είχαμε πει και μετά το παιχνίδι στην Εσθονία. Είμαστε ανοιχτοί στην επικοινωνία. Τους ευχαριστώ ξανά για ό,τι έχουν προσφέρει. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση 25 παικτών, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή αν βοηθήσει την Εθνική. Αυτό συνιστά επιτυχία από μόνο του».

.
Διαβάστε ακόμη…



</p