«Η διαιτησία επηρέασε την αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών»

Την ήττα στη Βέροια από τον Φίλιππο γνώρισε η Νικόπολη με την ομάδα της Πρέβεζας όμως να έχει παράπονα από το διαιτητικό δίδυμο το αγώνα, το οποίο όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πιστεύει ότι επηρέασε άμεσα την αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών, ενώ παράλληλα τονίζει πως δεν θέλει με τίποτα να μειώσει τη νίκη του αντιπάλου.

Η ανακοίνωση:

«Θέλουμε να πιστεύουμε και συνεχώς βρίσκουμε επιβεβαίωση σε αυτό, πως το σωματείο μας έχει αφήσει τις θετικότερες των εντυπώσεων τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε θέματα συμπεριφοράς και φιλοξενίας απέναντι σε αντίπαλα σωματεία, σε αθλητές, διαιτητές και φιλάθλους. Η προσπάθεια μας αυτή κρατάει αρκετά χρόνια τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες που συμμετέχει η ομάδα μας με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Ο Σύλλογος της Νικόπολης Πρέβεζας προσπαθεί πάντα να ασχολείται μόνο με τα αγωνιστικά δρώμενα ενός παιχνιδιού και οι άνθρωποί που απαρτίζουν την ομάδα μας να μην προκαλούν και να έχουν πάντα κόσμια συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους μιας αναμέτρησης μπάσκετ.

Δυστυχώς όμως το σωματείο μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει τα έντονα παράπονα του για την απόδοση του διαιτητικού διδύμου στην αναμέτρηση της Κυριακής 14/01 στη Βέροια με τον τοπικό Φίλιππο. Δεν μας αρέσει να σχολιάζουμε το διαιτητικό έργο το οποίο κατανοούμε ότι είναι δύσκολο ωστόσο σε περιπτώσεις όπου οι διαιτητές με την απόδοση και με την συμπεριφορά τους (σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση του Συλλόγου) θεωρούμε ότι προκαλούν και δεν αντιμετωπίζουν το Σωματείο μας με το σεβασμό που του αξίζει, δεν μπορούμε παρά να διαμαρτυρηθούμε ανοικτά.

Δεν επιθυμούμε σε κανένα σημείο να μειώσουμε τη νίκη Φίλιππου Βέροιας στον οποίο δίνουμε συγχαρητήρια για την φετινή του πορεία, αλλά επιθυμούμε διακαώς να δώσουμε έμφαση στην εμφάνιση των διαιτητών κ. Φουτζήλα και κ. Πράττου, η οποία θεωρούμε πως ήταν κάκιστη και επηρέασε άμεσα την αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών μας ενώ πιστεύουμε ακράδαντα πως το διαιτητικό δίδυμο δεν κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες που απαιτεί μια αναμέτρηση μπάσκετ Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Τέλος, η ομάδα μας πέρα από την ανοικτή της διαμαρτυρία, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσασπίσει τα συμφέροντα της απέναντι σε ανθρώπους που δεν της επιδεικνύουν το δέοντα σεβασμό και με τη συμπεριφορά τους μειώνουν την προσπάθεια της διοίκησης, του προπονητή και των παικτών μας».