Η αντίδραση της Χαλκίδας για τα γεγονότα στο παιχνίδι της Λιβαδειά προήρθε μέσο του επισήμου σαιτ της ομάδας:

“Ο Γυμναστικός διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε αρχή του ΜΠΑΣΚΕΤ  όπου και θα αποστείλει γραπτώς αυτήν την διαμαρτυρία , για όλα τα ανεπίτρεπτα γεγονότα που συνέβησαν στο κλειστό της Λειβαδιάς και έφεραν το άθλημα  πολλές δεκαετίες πίσω !!!

Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν εμφανίστηκαν σε γήπεδο καθοδηγούμενοι «ιδιαίτερα αυξημένης σωματοδομής τύποι» όπως ακριβώς τους περιγράφουν και οι δύο διαιτητές στο φύλλο αγώνος οι οποίοι παρουσιάστηκαν εντελώς ξαφνικά  στα αποδυτήρια των διαιτητών ,μαζί με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και την κυρία που τον συνόδευε αλλά και τους δυό-τρείς «εγκάθετους », οι οποίοι από την αρχή του αγώνα είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη απλά να βρίζουν τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας της ΧΑΛΚΙΔΑΣ .

Ολοι αυτοί λοιπόν ,  περιέλουζαν με χυδαίες εκφράσεις , και απερίγραπτες βρισιές και τους δύο διαιτητές αλλά και τον κομισάριο του αγώνα κύριο Χριστοδούλου (ο οποίος είναι και από την Λειβαδιά) , αλλά το κυριότερο τους απειλούσαν ακόμη και με την ίδια τους , την ζωή!!!!Η φράση «θα πεθάνετε , δεν θα φύγετε από εδώ », ακούστηκε δεκάδες φορές , στα 40 λεπτά που οι διαιτητές παρέμειναν στα αποδυτήρια , ενώ συνεχώς χειροδικούσαν και κτυπούσαν την πόρτα των αποδυτηρίων τους.

Όλα αυτά βέβαια αποδεικνύονται και περιγράφονται ακριβώς στο φύλλο αγώνος από τους δύο διαιτητές , και εμείς απλά τα αναφέρουμε χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

Το ότι μετά από 20 λεπτά εμφανίστηκε η αστυνομία την οποία κάλεσαν οι δύο διαιτητές , δεν φάνηκε να πτοεί καθόλου  όλους τους παραπάνω οι οποίοι συνέχισαν σαν να μην συνέβαινε τίποτα , να κάνουν αυτό που όπως φάνηκε τελικά ήταν και προσχεδιασμένο  πολύ καλά , αλλά και είχε και αγωνιστικό αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Όταν μετά από 40 λεπτά οι δύο διαιτητές βγήκαν στο γήπεδο για να συνεχίσουν τον αγώνα , επηρεασμένοι από όλα αυτά , άρχισαν να σφυρίζουν για 10 λεπτά τουλάχιστον , μόνο για την ομάδα της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.

Και εάν ο πρώτος διαιτητής κ.Ζακεστίδης κατάφερε κάπως να κρατήσει τα προσχήματα , ο δεύτερος διαιτητής κ. Πολυχρόνης , εμφανώς κάτωχρος και φοβισμένος , σφύριζε ακατάπαυστα , υπέρ των γηπεδούχων, γυρνώντας μάλιστα προς την κερκίδα κάθε φορά , για να  βλέπει ικανοποιημένα τα πρόσωπα όλων αυτών που τον είχαν απειλήσει στο ημίχρονο….

Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα., και ή ήττα από την Λειβαδιά , δεν μπορούμε να πούμε  ότι , οφείλεται στην διαιτησία , αφού η ομάδα μας με την συνολική της απόδοση ίσως δεν δικαιούταν την νίκη.

Όμως , όλο αυτό το καλοστημένο σκηνικό του ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και των ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ , με όλες τις συνεπικουρούμενες χυδαιολογίες , και μάλιστα από τον θεσμικό παράγοντα της ομάδας της Λειβαδιάς , προς τους διαιτητές , αλλά και το καλά στημένο παιχνίδι της κερκίδας , όπου  συγκεκριμένοι «τύποι» έβριζαν χυδαία πάικτες και προπονητή , της Χαλκίδας ,ενώ στην κερκίδα οι φανατικοί καθοδηγούμενοι νεαροί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το παιχνίδι , παρά μόνο με τις αισχρές βρισιές για τις οικογένειες των παικτών οι περισσότερες των οποίων βρίσκονταν στο γήπεδο .Απειλούσαν δε τα μικρά παιδιά των Χαλκιδαίων, (συγγενείς των παικτών) που απλά παρακολουθούσαν το παιχνίδι , τα οποία φοβισμένα κατέφυγαν δίπλα στους παράγοντες της ομάδας της Χαλκίδας.

Παραπέμπουμε λοιπόν στο φύλλο αγώνα , (το οποίο είναι αναλυτικότατο) όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία και τον συνετισμό όλων όσων ευθύνονται για αυτήν  την πραγματική κατάντια .Βέβαια όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε άλλα παιχνίδια , με προπηλακισμούς και τραυματισμούς διαιτητών , όπως στον αγώνα ΑΕΤΟΥ-ΝΙΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και δεν υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες τότε , και οι άλλοι αρχίζουν και σκέφτονται περίεργα και ενεργούν όπως οι άνθρωποι της Λειβαδιας.

Εμείς παρ΄όλα αυτά σαν διοίκηση του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ  Χαλκίδας, θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την ηρεμία και την απαραίτητη αγωνιστική αξιοπρέπεια στα επόμενα τρία παιχνίδια ντέρμπυ που ακολουθούν στην Χαλκίδα με ΨΥΧΙΚΟ , ΠΟΛΙΣ και ΑΕΤΟ , ώστε να καταφέρουμε να τα κερδίσουμε επειδή πραγματικά το αξίζουμε.

Βέβαια καλούμε και τους φιλάθλους μας να δείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία , αν και γνωρίζουμε ότι είναι παρα πολύ εξοργισμένοι με τα τελευταία γεγονότα εχθρικής συμπεριφοράς που συναντήσαμε σε Αετό ,  Πορφύρα και Λειβαδιά , και να τους παρακαλέσουμε να «γεμίσουν» το κλειστό της Κανήθου στα επόμενα τρία παιχνίδια , αλλα να δείξουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά, ώστε να μας βοηθήσουν πραγματικά να επιτύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να επιτευχθεί ο πολυπόθητη άνοδος στης Β’ Εθνική κατηγορία.

Τέτοια προσχεδιασμένα γεγονότα , τύπου Λειβαδιάς , ίσως να μπορούσαμε και εμείς να τα κάνουμε για να επιτύχουμε με κάθε μέσο τους στόχους μας, αλλά δεν επιθυμούμε «τέτοιο αθλητισμό» με τραμπουκισμούς και εκβιασμούς”.