kitsoulisΔεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Σε άλλες πάλι, αργεί να έρθει. Κάλλιο αργά, όμως, παρά ποτέ. Αυτό θα μπορούσε να πει και ο Βασίλης Κιτσούλης για τη δική του διαδρομή στο μπάσκετ.

Η περιπλάνηση του περιλαμβάνει από Β’ Εθνική, Α2 Ισπανίας και Κύπρο, μέχρι Σκόπια και Α’ τοπικό Θεσσαλονίκης, για να εξελιχθεί τελικά στα 28 του χρόνια σε ένα πολύτιμο εργαλείο του… έχω βαλθεί να σπάσω όλα τα ρεκόρ, ΚΑΟΔ!

Ο φόργουορντ των Δραμινών διανύει μία από τις καλύτερες μπασκετικές περιόδους του, αφού έπειτα από τρεις διαδοχικές σεζόν στον ΚΑΟΔ στην Α2 είναι έτοιμος να μπει για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η προσωπική διάκρισή του συνδυάζεται και με την πιο εντυπωσιακή πορεία που έκανε ποτέ ομάδα στην Α2.

«Η πορεία του ΚΑΟΔ οφείλεται πάνω απ’ όλα στην ομαδική δουλειά. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, με πολύ ταλέντο. Δουλεύει σωστά σε όλα τα επίπεδα, συστηματικά. Αυτό είναι κάτι που φάνηκε από την αρχή της χρονιάς και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε…», αναφέρει αρχικά ο Κιτσούλης τονίζοντας πως αυτό που έκανε τον ΚΑΟΔ να διαφέρει είναι ότι «Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που έχουν εμπειρία τόσο από την Α2, όσο και από την Α1. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον προπονητή, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά» .

Το γεγονός ότι απομένουν εφτά αγωνιστικές και οι Δραμινοί έχουν αγκαλιάσει από τώρα την άνοδο στην Α1, δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουν να κάνουν… περίπατους στην κατηγορία. «Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Το ότι είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην άνοδο δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να παλεύουμε για νίκες, θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως το ξεκινήσαμε» λέει ο 28χρονος άσος. Αλλωστε, όταν έχεις κάνει δύο ήττες σε 23 αγωνιστικές η κάθε ήττα σε «ενοχλεί»…

«Κάθε ήττα σε… πονάει. Η ήττα από το Λαύριο ήταν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ήμασταν καινούργια ομάδα και χρειαζόμασταν χρόνο για να βρούμε τα πατήματά μας. Ηταν περίπου σαν μάθημα για εμάς γιατί μας δίδαξε ότι πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί με κάθε αντίπαλο. Στο ματς με τον Αμύντα δεν ήμασταν καλοί, συνέπεια ήταν να χάσουμε».

Ενας από τους λόγους που κάνουν τον ΚΑΟΔ ομάδα Α1 είναι και ο προπονητής του, ο Φώτης Τακιανός. «Ο κόουτς έχει το σημαντικότερο ρόλο σε μια ομάδα. Ο προπονητής κάνει σπουδαία δουλειά και που φάνηκε και από τα αποτελέσματα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ, ενώ συνέχισε κάνοντας τη δική του εκτίμηση γύρω από την κατάσταση όσον αφορά την ομάδα που θα κατακτήσει το δεύτερο «εισιτήριο» για την Α1, αλλά και την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

«Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει δρόμο ακόμα, αλλά ο ΑΓΟΡ έχει το πάνω χέρι και πιστεύω πως θα είναι η ομάδα που θα γνωρίσει την άνοδο». Οσον αφορά τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους… «Εδώ και αν είναι δύσκολα τα πράγματα, ακόμα και ο Κόροιβος με τα τελευταία αποτελέσματα του μπήκε στο κυνήγι της παραμονής. Το Παγκράτι επίσης έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Με τις εμφανίσεις έχει καταφέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις και όπως είναι φυσικό είναι λογικό να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄ αυτό. «Αυτό που επιζητώ είναι να είμαι 100% έτοιμος, ώστε να δίνω ότι καλύτερο μπορώ. Αυτό που ελπίζω είναι να έχω κάνει κάποια πράγματα σωστά και να έχω συμβάλει στους στόχους της ομάδας. Είναι δικαίωση για κάθε αθλητή βρίσκεται σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί, αλλά πολύ περισσότερο να τον βοηθά να υλοποιήσει τους στόχους του».