«Η ΕΑΚΑ είναι πλέον στο σπίτι της»

Στην Κάλυμνο όλα αλλάζουν… Τουλάχιστον από μπασκετικής πλευράς καθώς το νησί έχει πλέον για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, την Ενωση Ατάλλου, σήμερα ένα ακόμα όνειρο  30 ετών υλοποιείται, καθώς τοποθετήθηκε το νέο παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού.

Αναλυτικά:

«Η Ένωση Αττάλου και Καλύμνου επιστρέφει στο «σπίτι» της

«Η υπομονή ξεκινά με δάκρυα και τελειώνει με χαμόγελα», έλεγε ο Καταλανός φιλόσοφος Ραμόν Γιουλ και οι παραπάνω λέξεις περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο όσα βιώσαμε στην οικογένεια της Ένωσης Αττάλου και Καλύμνου μέχρι να φτάσει η ομάδα μας να προπονηθεί σήμερα στο νέο παρκέ που τοποθετήθηκε στο κλειστό γήπεδο του νησιού. Μετά από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ένα έργο που προσμονούσαν οι άνθρωποι του μπάσκετ και όχι μόνο ολοκληρώθηκε και στην ΕΑΚΑ νιώθουμε τεράστια δικαίωση που συμβάλαμε τα μέγιστα, προκειμένου ν’ αφήσουμε μια τεράστια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Τους τελευταίους μήνες κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και οι εργασίες να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα, την ίδια στιγμή μάλιστα, που «χτίζαμε» μία ομάδα η οποία θα εκπροσωπεί επάξια την Κάλυμνο στη Γ’ Εθνική. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο χρειάστηκε πολύς κόπος και χρήματα τα οποία για εμάς ήταν πολύτιμα αφού παραχωρήσαμε ακόμα και χορηγίες που προορίζονταν για την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Πάνω απ’ όλα αυτά όμως, βάλαμε την Κάλυμνο και πλέον είμαστε ικανοποιημένοι που θα χαίρονται τα παιδιά μας αυτό το όμορφο έργο.

Στην πορεία της προσπάθεια μας βρήκαμε συμμάχους οι οποίοι βοήθησαν ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια. Αρχικά, τον Δήμο Καλυμνίων που έτρεξε τις διαδικασίες όταν έπρεπε και συνέβαλε στο μεγαλύτερο μέρος οικονομικά, καθως και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιαννικουρή που ήταν πρόθυμος να βοηθήσει σε ό,τι χρειάστηκε. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε στους κ.κ. Κενενούνη και Πίκο, όπως και τον κ. Καμπούρη οι οποίοι με τεράστια θέληση έκαναν τα πάντα, προκειμένου να «τρέξουν» οι χρονοβόρες διαδικασίες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Μήτση, Χαλκίτη, Τόλιο, Τσέρος και Βαγιανό οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια και ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλαν τοσο οικονομικά οσο και υλικά. Για το τέλος και όχι τυχαία αφήσαμε τον κ. Ιωάννη Χαλίκο που για πολλοστή φορά έδειξε εμπράκτως την αγάπη του για την Κάλυμνο και τον αθλητισμό καθώς η δική του οικονομική πρωτοβουλία ενεργοποίησε τον μηχανισμό και ήταν βασική αιτία ώστε να ξεπεραστούν πολλά και μεγάλα εμπόδια.

Μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς, αγωνίας και εξόδων ακόμα και όταν αρκετοί ήταν απέναντί μας ή απλοί παρατηρητές κάναμε το… όνειρο μας αλλά πολύ περισσότερο των παιδιών μας, πραγματικότητα. Σκοπός και χρέος όλων μας είναι να το σεβαστούμε, να το διαφυλάξουμε και όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια της Ένωσης Αττάλου και Καλύμνου. Η ΕΑΚΑ είναι πλέον στο «σπίτι» της και σας θέλει δίπλα της στους επόμενους εντός έδρας αγώνες!».