Η ΕΟΚ σε Πετρούπολη και Καισαριανή

misasΗ Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης βρίσκεται κοντά στα παιδιά και μέσα στην κοινωνία. Κάτι που εκφράζεται και μέσα από την παρουσία της σε ημερίδες που διοργανώνονται σε δήμους, στις οποίες κεντρικός ομιλητής είναι ο Κώστας Μίσσας.

Από το Δήμο Πετρούπολης, αυτή την εβδομάδα τη σκυτάλη θα πάρει ο Δήμος Καισαριανής με μια ολοήμερο εκδήλωση με τίτλο «Βάλε τρίποντο στη ζωή, μπορείς!».

Η ημερίδα καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» που διοργανώθηκε από το Δήμο Πετρούπολης σε συνεργασία με την ΕΟΚ, είχε μεγάλη επιτυχία. Η αρχή έγινε με σεμινάρια από τον Κώστα Μίσσα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ο Μίσσας ανέλυσε τη συμβολή του μπάσκετ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, ενώ ο εργοφυσιολόγος στα ΤΕΦΑΑ Γρηγόρης Μπογδάνης,μίλησε για τη διατροφή και την άσκηση των παιδιών. Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος τόνισε πως «ακόμα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ο αθλητισμός μπορεί να είναι το δικαίωμα όλου του λαού και όχι πολυτέλεια», εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι 2015».

Ο Μίσσας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αξίες που αποκτούν τα παιδιά μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ, όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η προσπάθεια για βελτίωση, αλλά και η διαχείριση της επιτυχίας ή της ήττας, ενώ καυτηρίασε οποιαδήποτε λογική έχει να κάνει με την πίεση, ακόμη και από τους γονείς των παιδιών.

Η σκυτάλη περνά τώρα στο Δήμο Καισαριανής στις 21 Μαρτίου με τις εκδηλώσεις να φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Νήαρ Ηστ και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο πρωί (ΚΓ Νήαρ Ηστ)

9π.μ. – Έναρξη

9.30-11.30 – Παρουσίαση του μπάσκετ – προπόνηση με τον Κώστα Μίσσα

Σάββατο απόγευμα(αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Καισαριανής)

Στις 6.30 μ.μ. – Ανοιχτή συζήτηση για τα ευεργετήματα του Αθλήματος:

Ομιλία του Ηλία Σταμέλου, δημάρχου Καισαριανής, με θέμα «Η Άθληση δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα».

Ομιλία του Κ. Μίσσα, τεχνικού διευθυντή Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και ομοσπονδιακού προπονητή, με θέμα «Το μπάσκετ ως εργαλείο για τη θωράκιση της προσωπικότητας των νέων».

Ομιλία της Μ. Ψυχουντάκη, αν. καθηγήτριας Αθλητικής Ψυχολογίας στο ΤΕΦΑΑ, με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη του νεαρού αθλητή».