Η επόμενη μέρα στον Παναιτωλικό

Την Κυριακή έπεσε η αυλαία στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η χρονιά ήταν δύσκολη εξ’ αρχής για τον Παναιτωλικό καθώς ξεκίνησε χωρίς να έχει χώρο προπόνησης και μετακινούνταν στη Βόνιτσα καθημερινά για την προετοιμασία, έπειτα υπήρχαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών βασικών στελεχών της ομάδας όπως ο Γκρινιάρης, στη συνέχεια είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα και την αλλαγή του προπονητή της ομάδας κ. Στάνκοβιτς με τον κ. Καραπιπέρη να αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής από βοηθός.

Παρ’ όλα τα προβλήματα οι παίχτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν την ομάδα στη Γ’ Εθνική και έφτασαν πολύ κοντά μετά από ένα πολύ καλό σερί νικών.

Ομως απ’ ότι φάνηκε τα αγωνιστικά προβλήματα με την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, με την έλλειψη σωστών προπονητικών εγκαταστάσεων (1 ώρα και 10 λεπτά προπόνηση καθημερινά και 10 λεπτά καθαρισμός του γηπέδου από τους ίδιους τους παίχτες) αλλά και η οικονομική δυσχέρεια της διοίκησης (σε λιγότερο βαθμό) επηρέασε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που τελικά έπεσε ξανά στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στο δια ταύτα, για τη νέα χρονιά πρέπει από νωρίς να οργανωθεί το τμήμα μπάσκετ έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει μια αξιόμαχη ομάδα μιας και οι περισσότεροι παίχτες αναμένεται να φύγουν από την ομάδα είτε γιατί έχουν μεγάλο κασέ είτε γιατί δεν θέλουν να αγωνιστούν σε μικρότερη κατηγορία. Πρέπει να φτιαχτεί ένας κορμός παιχτών που θα δουλευτεί σωστά από τον προπονητή, είτε είναι ο κ. Καραπιπέρης είτε κάποιος άλλος ,για  να υπάρχει η βάση ώστε μια άνοδο στη Γ’ Εθνική να μην χρειάζονται πάρα πολλές προσθήκες αλλά αυτό είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος που όμως επηρεάζει και το σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Το μπάτζετ της ομάδας, το ποιοι και πόσοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα σαν μεταγραφή και το πόσοι θα προωθηθούν από τα τμήματα υποδομής. Ανάλογα με τον αριθμό των έτοιμων παιχτών θα καθοριστεί και το θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους τη νέα σεζόν.

Πηγή: www.allsportsagrinio.gr