Η ισχύς εν τη ενώσει για ΑΣ Καρδίτσας και Ολυμπιακό Καρδίτσας

Η πανδημία έχει πλήξει για τα καλά τη ζωή σε πολλές από τις εκφάνσεις της και πλέον άπαντες αναζητούν τρόπους για την πιο ομαλή επιστροφή στην… κανονικότητα. Οι δυσκολίες για να επιτευχθεί αυτό είναι αρκετές, όμως μέσα από τη συνεργασία μπορεί να βρεθούν λύσεις. Και πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό αποφάσισαν να κινηθούν ο ΑΣ Καρδίτσας και ο Ολυμπιακός Καρδίτσας, προκειμένου να δουν ένα καλύτερο μέλλον στο μπασκετικό «χάρτη» της περιοχής. Η «ισχύς εν τη ενώσει», λοιπόν για τα δύο σωματεία που ενώνουν τις δυνάμεις τους «… με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου, ολοκληρωμένου και δυναμικού προγράμματος ανάπτυξης του μπάσκετ της περιοχής μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας και ο Ολυμπιακός Καρδίτσας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους και την κοινή πορεία των δυο σωματείων, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου, ολοκληρωμένου και δυναμικού προγράμματος ανάπτυξης του μπάσκετ της περιοχής μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των δύο σωματείων της πόλης και συνεχίζει: «Ο Α.Σ.Καρδίτσας είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του νομού μας και μέσα από σημαντικές επιτυχίες έχει καθιερωθεί στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ, ενώ από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός Καρδίτσας έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία σε Θεσσαλικό επίπεδο, αναδεικνύοντας αθλητές μέσα από τα τμήματα υποδομής του. Τα δυο σωματεία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζί με την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας (ΚΒΑ) με την οποία υπάρχει συνεργασία με τον Α.Σ.Κ. ήδη από το 2019, συγκροτούν ένα πολύ δυναμικό και φιλόδοξο σχήμα συνεργασίας. Κοινός στόχος είναι να μπει το μπάσκετ της περιοχής μας σε νέες, σύγχρονες βάσεις, με εμπιστοσύνη στο τοπικό αθλητικό δυναμικό, με ένα πρότυπο πρόγραμμα εκμάθησης του μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-18 ετών.
Η πανδημία έπληξε πολλούς τομείς της σύγχρονης ζωής και ο αθλητισμός είναι ένας από αυτούς. Η έλλειψη του οργανωμένου αθλητισμού, η απουσία της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και η κοινωνική απομόνωση, είναι δυστυχώς στοιχεία που χαρακτήρισαν την μακρά και επίπονη περίοδο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Στις 17 Μαΐου, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι ακαδημίες επιτέλους επανεκκινούν και μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, ο Α.Σ.Καρδίτσας, ο Ολυμπιακός Καρδίτσας και η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας, είναι μαζί και έτοιμοι να φέρουν και πάλι τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα, την ομαδική προσπάθεια, την επικοινωνία, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις ακαδημίες και για αγόρια και κορίτσια 5 έως 18 ετών.
Ήδη τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα γίνει ο προγραμματισμός των προπονήσεων που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, με όλα τα μέτρα προστασίας και με συνθήκες ασφάλειας, αλλά και με πολλή όρεξη και διάθεση για παιχνίδι και αθλητισμό».