Μετά από μια καλή σεζόν η οποία έφερε την παραμονή της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία οι ιθύνοντες του Κρόνου Ιωαννίνων αποφάσισαν προχωρήσουν σ’ ένα πολύ σημαντικό βήμα για το μέλλον του αθλήματος στην πόλη. Στην συγχώνευση με τον συμπολίτη ΑΓΣ Ιωαννίνων, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη νέων ταλέντων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το εφηβικό του τμήμα ήταν φέτος στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Η νέα ομάδα θα αγωνίζεται όπως προσέξατε και από τις κληρώσεις των ομίλων στον 1ο Όμιλο Βορρά, έχοντας για προπονητή τον Σοφοκλή Τοσυκανέλη. Ο Τάκης Παππάς που ήταν μέχρι πρότινος προπονητής του Κρόνου Ιωαννίνων λόγω προβλήματος υγείας θα σταματήσει για φέτος να βρίσκεται σε πάγκο ομάδας. Πρόθεση ωστόσο των διοικούντων είναι (ανάλογα και με την πορεία της υγείας του) να του προσφέρουν ένα πόστο στην ομάδα ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και αυτός με την εμπειρία που διαθέτει.

Πρόεδρος του νέου σωματείου θα είναι ο κ. Χρήστος Γεωργίου ο οποίος κατείχε την θέση του γενικού γραμματέα στον Κρόνο.  Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου δήλωσε στοwww.infobasket.gr“: “Πλέον θα μπούνε και νέα παιδιά στην ομάδα, ενώ κινούμαστε και διαφορετικά σε επίπεδο χορηγιών. Γιατί διαφορετική αντιμετώπιση θα είχαμε από την πόλη αν ήταν δύο οι ομάδες”.