Η Καλαμαριά πάει για την ανατροπή

Η Νέα Κηφισιά απειλεί αύριο το αήττητο του Αίαντα Ευόσμου επί ημερών Δημήτρη Κυριακού, κάτι πάντως που σίγουρα δεν θα ήθελαν να δουν να συμβεί ο ΟΦΗ και το Πέραμα, οι άλλες δύο ομάδες της πρώτης τριάδας.

Η 20ή αγωνιστική, πάντως, περιλαμβάνει πολλά σημαντικά παιχνίδια, αλλά και την προοπτική μιας σημαντικής ανακατάταξης στην 12η θέση, καθώς αν ο Απόλλωνας νικήσει τη ΜΕΝΤ και η Δόξα το Αιγάλεω, τότε για πρώτη φορά από την 5η αγωνιστική, τότε μια αθηναϊκή ομάδα θα βρεθεί κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού!

Δούκας – Διαγόρας Ρόδου (Εργάνης, 12:30)

Ο Δούκας προέρχεται από την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, οπότε μπορεί να αισθάνεται πολύ καλύτερα. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που αναμένονται και… ενισχύσεις, μιας και οι Μαγιτόμπε, Μπιτζής είναι έτοιμοι να επιστρέψουν. Ο Δούκας θα έχει σίγουρα κατά νου και το σκορ του πρώτου γύρου, μιας και είχε ηττηθεί με 72-68… Ο Διαγόρας «κλείνει» αύριο τους αγώνες του επί αθηναϊκού εδάφους, έχοντας μέχρι τώρα τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς σε Κηφισιά, Πέραμα και Αιγάλεω.

Αίολος Τρικάλων – Μ. Αλέξανδρος (Κατσιμήδου, 17:00)

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες, καθώς ο μεν Αίολος βλέπει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς να πλησιάζει επικίνδυνα, ο δε Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται σταθερά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και η εντός έδρας ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα…

Πέραμα/Ερμής – Στρατώνι (Περάματος, 16:00)

Τη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς πέτυχε την περασμένη εβδομάδα το Πέραμα στην Τούμπα. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου επέστρεψε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα δύο νίκες κόντρα στη ΜΕΝΤ και την Αναγέννηση, δηλαδή τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία… Το Στρατώνι διανύει τη χειρότερή του φετινή περίοδο, αφού προέρχεται από την 3η σερί ήττα.

Απόλλων Καλ. – ΜΕΝΤ (Καλαμαριάς, 18:00)

Με τις δύο απανωτές νίκες που έκανε, ο Απόλλωνας αναπτέρωσε τις ελπίδες του για τη σωτηρία, ωστόσο θα χρειαστεί πολλά ροζ φύλλα για να το καταφέρει. Τελείως διαφορετικό είναι το κίνητρο της ΜΕΝΤ, που μετά την εντός έδρας ήττα από το Πέραμα… τρέχει πλέον να προλάβει.

ΟΦΗ –Αναγέννηση Φλόγας (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται εσχάτως ο ΟΦΗ, που μετράει 4 συνεχόμενες νίκες και αύριο αναζητά και «εκδίκηση» για την ήττα που υπέστη στη Θεσσαλονίκη (64-70), μία από τις τρεις φετινές… Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πια η Αναγέννηση, που όχι μόνο έχασε την επαφή της με την πρώτη τριάδα μετά τις δύο συναπτές ήττες, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και τα εσωτερικά προβλήματά της.

Δόξα Λευκάδας – Αιγάλεω (Λευκάδας, 17:00)

Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της, ωστόσο η Δόξα Λευκάδας παραμένει στο «κόλπο» της ανόδου, έστω και από απόσταση (3 βαθμών). Γι αυτό λοιπόν η νίκη στον αγώνα με το Αιγάλεω είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Νίκου Βουρνά, η οποία αναμένεται να έχει και τον Βασίλη Βαγενά (πέρασε ίωση μέσα στην εβδομάδα)… Το ντεμπούτο του στον πάγκο του «σίτι» θα κάνει ο Κώστας Ρουμελιώτης. Οι Αιγαλεώτες έχουν 5 σερί ήττες και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς απέχει πλέον μόνο έναν βαθμό.

Αίας Εύοσμου – Ν. Κηφισιά (ΔΑΚ Εύοσμου, 17:00)

Αήττητος είναι ο Αίας Ευόσμου από την ημέρα που ο Δημήτρης Κυριακού ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, αφού έχει σημειώσει 3 νίκες σε ισάριθμα ματς και έβγαλε από πάνω της το άγχος της σωτηρίας. Η Νέα Κηφισιά, από την άλλη, ακόμα δεν έχει το «δικαίωμα» να χαλαρώσει. Παρ’ ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση (μαζί με τον ΟΦΗ), ακόμα χρειάζεται πολλά θετικά αποτελέσματα για να εξασφαλίσει μία από τις πρώτες 3 θέσεις που οδηγούν στην Α2.