“Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή”

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη του Αιγάλεω επί του Διαγόρα, ο τεχνικός της ομάδας Λευτέρης Καλογήρου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση. Δεν παρέλειψε να προτείνει τρόπους που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του αθλήματος καθώς και να εκθέσει την άποψη του, για το πόσο σημαντικό θεωρεί την προσοχή στους νέους παίκτες και ιδιαίτερα στις μεγάλες κατηγορίες. Τέλος αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, της οποίας αποτελεί και ο ίδιος μέλος τη φετινή σεζόν.

Η άποψη του τεχνικού του “Σίτι” για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ:
“Η υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί δεν είναι καθόλου καλή. Επειδή η ομοσπονδία και το μπάσκετ υπήρξαν πρωτοπόροι σε πολλά ζητήματα, πιστεύω πως μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα. Ευκαιρίας δοθείσης από την επικείμενη επανίδρυση του κράτους για την οποία μιλούν οι πολιτικοί, έχω την άποψη ότι η ομοσπονδία θα πρέπει να επανιδρύσει το μπάσκετ”.

Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας παράθεσε τις άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις του για την επανίδρυση του αθλήματος:
“Με τις συγκυρίες της εποχής μας, το υπάρχον μοντέλο έχει αποτύχει κι έτσι είναι αναγκαίο να αλλάξουν άμεσα κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, θα πρέπει οι ομάδες της Α1 πέραν από το υπάρχον πρωτάθλημα, να διοργανώσουν και ένα κάτω των 23 ετών, το οποίο είναι βέβαιο πως θα δώσει άλλη προοπτική. Παράλληλα, στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες από την Α2 και κάτω, θα πρέπει οι προϋποθέσεις να γίνουν πιο αυστηρές για τα σωματεία και σίγουρα να υπάρξει μείωσή τους. Ελπίζω να δοθεί το έναυσμα για δραστικές αποφάσεις και το μπάσκετ να δώσει το σωστό παράδειγμα στην κοινωνία”.

Το σχόλιο του Λευτέρη Καλογήρου για τη χθεσινή νικηφόρα αναμέτρηση ήταν το εξής:
“Ήμασταν πιο παθιασμένοι από άλλες φορές, κάτι που το χρειαζόμασταν, καθώς είμαστε νεανική ομάδα. Ξεκινήσαμε δυνατότερα από τους αντιπάλους μας και στο τέλος αγχωθήκαμε, καθώς οι αντίπαλοί μας έβαλαν κάποια σουτ. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη. Εξάλλου, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς”.

Τέλος αναφέρθηκε γενικότερα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής:
“Το φετινό πρωτάθλημα, όπως και όλα, είναι πεσμένο όσον αφορά την ποιότητά του. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την άνοδο, όσο και τις υπόλοιπες επιλαχούσες θέσεις, καθώς έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να ανεβαίνουν κάποιες από αυτές τις ομάδες, συνυπολογίζοντας και τον παράγοντα της εξαγοράς θέσης. Όσο θα περνούν οι αγωνιστικές τόσο το ενδιαφέρον θα μεγαλώνει, χωρίς πάντως η ποιότητα να είναι εξασφαλισμένη. Οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις το αξίζουν. Είναι αυτές που έχουν πραγματικά ξεχωρίσει μέχρι τώρα”.