Η Κατερίνη, το ήθος και το παράδειγμα της… πατάτας!

Στην Ελλάδα έχουμε φτάσει, δυστυχώς, στο σημείο να κάθονται οργανωμένοι οπαδοί δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο και να θεωρείται “είδηση”… Ευτυχώς, πάντως, αυτό συνέβη χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό ευτράπελο (κάθε άλλο…) στο κλειστό της Κατερίνης το περασμένο Σάββατο και εκεί προτίμησε να σταθεί ο Δημήτρης Γαλάνης, κάνοντας τις καθιερωμένες δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του Πιερικού/Αρχέλαου. Εκεί και στην… παραγωγή πατάτας!

«Στην Κατερίνη έγινε κάτι μεγαλειώδες. Οι φανατικοί οπαδοί και των δυο ομάδων κάθισαν δίπλα-δίπλα, τραγουδούσαν ο καθένας για την ομάδα του και στο τέλος έφυγαν ικανοποιημένοι γιατί είδαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Η Κατερίνη, είτε με το θέμα της “πατάτας”, είτε με το γεγονός του αθλητικού πολιτισμού, προσφέρει ήθος και δίνει ένα μικρό παράδειγμα, δηλ. ότι τελικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως “ανθρώπων κοινωνία”» είπε ο Δημήτρης Γαλάνης.

Στο σάιτ του Πιερικού/Αρχέλαου μίλησε και ο Κώστας Παπαδόπουλος. πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός, ο οποίος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την προσπάθεια των παιδιών και πολύ ικανοποιημένος για το σκορ. Οι καλαθοσφαιριστές μας έπαιξαν με αυταπάρνηση και θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα με όλη την έννοια του όρου. Εκτιμώ ότι είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνουν οι καλαθοσφαιριστές και οι προπονητές, αλλά κυρίως η διοίκηση του Πιερικού Αρχελάου η οποία με συνέπεια καταφέρνει να έχει την ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο και μάλιστα τις αξίζει ακόμη πιο ψηλά. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να πλαισιωθεί από όλη την πόλη.

Η Κατερίνη δικαιούται να έχει μεγάλη ομάδα στο ποδόσφαιρο, μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ και βεβαίως μεγάλη ομάδα στο βόλεϊ που φέτος πέτυχε και αυτή την άνοδο στην Α2. Ο Πιερικός πρέπει να είναι ενιαίος παντού. Είναι στο DNA των κατοίκων αυτού του νομού, μεγαλώσαμε με την έννοια του Πιερικού και από μικρά παιδιά χαρήκαμε μεγάλα γεγονότα και με το ποδόσφαιρο και με το μπάσκετ και του Πιερικού και του Αρχελάου. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί, θα εντατικοποιηθεί και πρέπει να στηριχθεί απ΄ όλο τον κόσμο. Θερμά συγχαρητήρια στους διοικούντες, στον πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Πόδα και στους συνεργάτες του γι΄ αυτή τη σημαντική προσπάθεια».