Η κλήση για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία

Δηλώθηκαν στη FIBA οι 24 παίκτες της αρχικής επιλογής του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Ιτούδη, εκ των οποίων θα προκύψει η τελική σύνθεση για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (30/6, 20.00) στη Λάρισα, για τα προκριματικά του FIBA World Cup 2023.

Οι 24 παίκτες της λίστας είναι οι: Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης ΠαπαπέτρουΒασίλης Καββαδάς, Γιαννούλης ΛαρεντζάκηςΔημήτρης ΑγραβάνηςΛεωνίδας Κασελάκης, Νίκος ΓκίκαςΚώστας Αντετοκούνμπο, Μιχάλης ΛούντζηςΒασίλης ΜουράτοςΛευτέρης Μποχωρίδης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Δημήτρης ΜωραϊτηςΔημήτρης Κακλαμανάκης, Νίκος ΧουγκάζΚωστής Γόντικας, Γιάννη Κουζέλογλου, Παναγιώτης ΚαλαϊτζάκηςΓιώργος Τσαλμπούρης, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ.

Η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή (24/6) από το γήπεδο του Περιστερίου, όπου και θα γίνουν προπονήσεις μέχρι και την Κυριακή (26/6). Το πρωί της Δευτέρας (27/6) η αποστολή που θα έχει επιλεγεί θα αναχωρήσει για τη Λάρισα όπου και θα συνεχιστεί η προετοιμασία.