«Η Κρήτη καλωσορίζει το 3on3 streetball-Τάπα στη βία»

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του τουρνουά «3on3 Streetball» με κεντρικό σύνθημα «Τάπα στη Βία» που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου), στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές, στο Δημαρχείο του Ηρακλείου της Κρήτης. Σε αυτή συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ , Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, Ιωάννης Μπρας, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Χαράλαμπος Μαρκάκης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας CosmosSport Μιχάλης Τσικνάκης και η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Παρασκευή Μπιζιώτη. Το τουρνουά διοργανώνεται από τον ΠΣΑΚ και την ΕΟΚ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου.

Βαρδαβάς Κωνσταντινός (Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ): «Εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Κουράκη Γιάννη, καλωσορίζουμε τους επίλεκτους αθλητές που θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 3on3 Streetball. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέρνουμε τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ στο κέντρο της πόλης μας. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να περάσουμε το σημαντικότερο μήνυμα που είναι ότι η βία δεν χωράει στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΚ για την πρωτοβουλία του αυτή καθώς επίσης και την ΕΟΚ που την έχουμε φέτος κοντά μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τοCosmosSport για την βοήθεια τους. Για τον Δήμο μας ένας από τους σημαντικότερους στόχους είναι η προώθηση του αθλητισμού».

Παπαμακάριος Μανώλης (πρόεδρος του ΠΣΑΚ): «Η αγάπη του κόσμου για τα 3on3 Streetball είναι η μεγάλη επιβράβευση για τον ΠΣΑΚ. Αφού περάσαμε με μεγάλη επιτυχία από την Ελευσίνα την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε η σειρά του αγαπημένου Ηρακλείου της Κρήτης να κάνουμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Καλούμε όλο τον κόσμο και ειδικά τα μικρά παιδιά να έρθουν αυτό το τριήμερο κοντά μας για να παίξουμε μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τον μεγάλο χορηγό Cosmos Sport και τον εμπορικό σύλλογο για την μεγάλη του βοήθειά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ΜΜΕ για την στήριξη τους».

Μπρας Ιωάννης (πρόεδρος οργανισμού Λιμένα Ηρακλέιου): «Το μπάσκετ είναι η μεγάλη αγάπη σε αυτή τη πόλη. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα ινδάλματα του αθλητισμού είναι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της πόλης μας. Για το λόγο αυτό άλλωστε την Παρασκευή (28/06) στις 7μ.μ. μέσα στο λιμάνι οι αθλητές θα παίξουν με όλους τους μικρούς τους φίλους. Από εκεί και πέρα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου είναι και θα είναι πάντα κοντά σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Μαρκάκης Χαραλαμπός (πρόεδρος ΕΚΑΣΚ): «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλους τους διοργανωτές για το εγχείρημα αυτό που θα γίνει για δεύτερη φορά στην  πόλη μας. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα αλλά και η αγάπη μας γι αυτά μας ενώνουν. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως τα 3on3 Streetball έχουν μπει στο επίσημο καλεντάρι της FIBA. Επίσης θέλω να τονίσω πως το μπάσκξετ στην Κρήτη χρειάζεται την βοήθεια και την στήριξη όλων των φορέων προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Τσικνάκης Μιχάλης (εκπρόσωπος των Cosmos Sport): «Το «3on3 Streetball» στο δρόμο ήταν ένα όνειρο για όλους μας. Λόγο του ΠΣΑΚ από πέρσι αυτό καθιερώθηκε στην πόλη μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Για το λόγο αυτό τα καταστήματα μας βοηθάνε και θα βοηθάνε πάντα στο μέλλον τέτοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που θα φέρουν τα παιδιά και τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό και τους αθλητές».

Μπιζιώτη Παρασκευή (εκπρόσωπος εμπορικού συλλόγου):«Καλωσορίζουμε στην Κρήτη τους εκλεκτούς αθλητές. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πρέπει να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία μέσω του αθλητισμού. Ο εμπορικός σύλλογος θα βοηθάει πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις γιατί είναι απαραίτητες για την νεολαία του Ηρακλείου».