«Η κόλαση της Καισαριανής»

enoshiliouΠαρότι το χθεσινό παιχνίδι της Ενωσης με τη Νήαρ Ηστ ήταν κεκλεισμένων των θυρών οι εντάσεις δεν έλειψαν. Ο σύλλογος του Ιλίου με ανακοίνωσή του εκφράζει την αγανάκτησή του  για την εγκληματική συμπεριφορά ανθρώπων που κινούνται στις σκοτεινές πλευρές του αθλητικού στερεώματος, ενώ καταγράφει τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Καισαριανής. Τέλος, η Ενωση εκφράζει τη λύπη της για τον υποβιβασμό μιας τόσο ιστορικής ομάδας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με το σωματείο.

Αναλυτικά:

«Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ γράφτηκε περίπου το 1310 από το Δάντη Αλιγκιέρι και παίχτηκε από άπειρους ηθοποιούς!
Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ γράφτηκε χθες 16/4/14 (από ποιους;) και παίχτηκε από «φιλάθλους»!
Αναφερόμαστε στον αγώνα μπάσκετ Νήαρ Ήστ – Ένωσης Ιλίου για το πρωτάθλημα της Β εθνικής στο κλειστό της Καισαριανής «κεκλεισμένων των θυρών». . .

Όποιος έχει περάσει «φιλοξενούμενος» από τη Νήαρ Ήστ ξέρει τι συναντά ΠΡΙΝ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αλλά κυρίως ΜΕΤΑ τη λήξη των αγώνων από οργανωμένη και πάντα συγκεκριμένη μερίδα «φιλάθλων» της. . .
Για να μην γίνουμε κοινότυποι δεν θα αναφέρουμε τα «ευγενικά σχόλια» προς παίχτες, προπονητή και ειδικά τις κυρίες που κάθονταν αμίλητες και ακίνητες. . .
Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στην ΕΠΙΘΕΣΗ που δεχθήκαμε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και το παραδοσιακό ζντο στο κέντρο του γηπέδου.
Η κεντρική πόρτα του κλειστού μας θύμισε την κερκόπορτα της Κωνσταντινούπολης από όπου ξεχύθηκαν τα στίφη των βαρβάρων. . .

Ανήκουστες βρισιές, εγκληματικά χτυπήματα (μέχρι και καρέκλα εκτοξεύτηκε) και αρπαγές αθλητικού υλικού παιχτών μας. . .
Σταματάμε την περιγραφή και απομονωνόμαστε σε σκέψεις και ερωτήματα.
Αφού o αγώνας ήταν κεκλεισμένων θυρών και με ονομαστική κατάσταση εισερχομένων, ΠΟΙΟΣ έγραψε στην κατάσταση και ΠΟΙΟΣ επέτρεψε την είσοδο σε συγκεκριμένα άτομα;
ΓΙΑΤΙ η αστυνομική δύναμη επέτρεψε την είσοδο σε κατά πολύ περισσότερα άτομα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ονόματα;
ΓΙΑΤΙ όταν ο διαιτητής του αγώνα ζήτησε τη απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων η αστυνομία –με παρέμβαση κάποιων της Νήαρ Ήστ- δεν τα απομάκρυνε;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ αν ο πρόεδρος της ομάδας μας, όταν διαπίστωσε ότι η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου, δεν είχε επικοινωνήσει με τη ΓΑΔΑ και δεν ζητούσε αυξημένη αστυνομική προστασία; (κατέφθασαν μονάδες ΔΙΑΣ και περιπολικά που μας απεγκλώβισαν αργά το βράδυ. . .).

Ξέρουμε ότι αυτά τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα ή θα δοθούν εύσχημες δικαιολογίες για όσα συνέβησαν, το γεγονός όμως είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ Α Γ Ω Ν Α επειδή κάποιοι κρύβουν μία εγκληματική φύση κάτω από το μανδύα της «αγάπης για την ομάδα» !!!
Για να ξεφύγουμε από τη ζοφερή πραγματικότητα του χθες απλώς αναφέρουμε ότι κερδίσαμε το χθεσινό αγώνα και διατηρούμε ακόμα ελπίδες για παραμονή.

Ειλικρινά λυπούμεθα για τον υποβιβασμό μίας τόσο ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ομάδας όπως η Νήαρ Ήστ αλλά καλό θα είναι η μερίδα εκείνη των «φιλάθλων» της να προστατεύσει το όνομα και την ιστορία της ομάδας με το ΣΩΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ τρόπο και όχι με τις εγκληματικές ενέργειες της χθεσινής νύχτας.
Απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο στο διαιτητικό δίδυμο των κ.κ. Μπίκα και Ζακεστίδη που διαφύλαξαν τόσο το προσωπικό τους κύρος όσο και τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ειδική μνεία κάνουμε για ΟΛΟΥΣ τους αθλητές της Νήαρ Ήστ που συμπεριφέρθηκαν με άψογο τρόπο και πάνω απ’ όλους στον προπονητή της Νήαρ κ. Καρνέση που είχε άριστη συμπεριφορά ειδικά στη λήξη του αγώνα, όπου παρέμεινε μαζί μας για προστασία.
Τέλος, αναφερόμαστε με πολύ θετικό τρόπο σε κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της Νήαρ Ήστ που προσπάθησαν να φράξουν το εγκληματικό μένος των «φιλάθλων».

Για εμάς δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαλότητα με το σωματείο της Νήαρ Ήστ και τονίζουμε ότι οι σχέσεις μας διατηρούνται σε πολύ καλό επίπεδο και σε αμιγώς αθλητικά πλαίσια όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες!
Διακηρύττουμε όμως την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας για την εγκληματική συμπεριφορά ανθρώπων που κινούνται στις σκοτεινές πλευρές του αθλητικού στερεώματος υπό την κάλυψη της «φιλάθλου» ιδιότητας και της «αγάπης για την ομάδα»
Σοκαρισμένοι ακόμα από τα χθεσινά γεγονότα, θα κοιτάξουμε να βρούμε ηρεμία και ψυχικά αποθέματα για τη δύσκολη συνέχεια. Ευχόμεθα σε όλους καλή Ανάσταση και κάποτε ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός να συνοδεύεται από χαμόγελα και φωνές παιδιών και οικογενειών στις εξέδρες των φ ι λ ά θ λ ω ν ! Καλό Πάσχα!

Το Δ.Σ».