Η κόντρα, η διαιτησία και στη… μέση η εθνική!

ÖÁÓÏÕËÁÓ ÁÃÃÅËÏÐÏÕËÏÓ ÁÃÃÅËÏÐÏÕËÏÓ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2007) OLYMPIAKOS - CSKA (EUROLEAGUE 2007)Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ δεν είναι και οι πιο… ζεστές! Οι Πειραιώτες έχουν εκφράσει κατά καιρούς τη δυσαρέσκειά τους για την ομοσπονδία και τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά πλέον δείχνουν να το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Ενόψει, λοιπόν, των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Mundobasket της Ισπανίας, οι “ερυθρόλευκοι” με επιστολή τους προς την ομοσπονδία ζήτησαν να μάθουν το καθεστώς ασφάλισης των διεθνών στους συγκεκριμένους αγώνες και κυρίως εάν οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι ασφαλισμένοι! Μάλιστα όπως αφήνει να προκύψει απ’ την επιστολή η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ είναι διατεθειμένη ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή των παικτών της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα…

Και δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι “ερυθρόλευκοι” παίκτες που αναμένεται να κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς με μία πρώτη ματιά στα πλάνα θα είναι οι Σπανούλης, Περπέρογλου, Μάντζαρης, Σλούκας, Πρίντεζης, ενώ κι οι Καββαδάς και Παπαπέτρου ενδέχεται να βρεθούν στη λίστα των προεπιλογών του ομοσπονδιακού προπονητή (σ.σ. όποτε αυτός ανακοινωθεί κι επίσημα…).

Από την πλευρά της, βέβαια η ομοσπονδία δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος. Εκείνο πάντως που θεωρείται δεδομένο είναι πως η ΕΟΚ ασφαλίζει όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στην εθνική ομάδα, καθώς τούτο αποτελεί πάγια γραμμή της FIBA, ενώ μόνο για τους παίκτες που προέρχονται απ’ το ΝΒΑ υπάρχει μία ξεχωριστή ασφαλιστική διαδικασία. Εύλογα, λοιπόν έχει δημιουργηθεί στους κύκλους της ομοσπονδίας το ερώτημα για την κίνηση αυτή του Ολυμπιακού και μάλιστα στην παρούσα χρονική στιγμή, με τις… κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία μορφή πίεσης από πλευράς “ερυθρολεύκων” ενόψει των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των τελικών της Α1!!!