Η Κύμη, ο αγγελιαφόρος των θεών και το κάλεσμα

kimiΜε αρκούντως γλαφυρό τρόπο προαναγγέλει ο ΓΣ Κύμης τον επόμενο αγώνα της ομάδας με το Πέραμα. Η ομάδα της Εύβοιας καλεί μάλιστα τους φιλάθλους της Κύμης να την ενισχύσουν σε ένα ματς που μπορεί να την φέρει ακόμα πιο κοντά στην άνοδο, κάνοντας πάντως και αναφορά στον αγώνα του πρώτου γύρου, στον οποίον είχαν δημιουργηθεί επεισόδια από την πλευρά των γηπεδούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών, ο κήρυκας που καλούταν να αναγγείλει όλα τα πεπραγμένα και τις επιθυμίες τους. Στην περίπτωση μας είναι ο Ερμής Περάματος αυτός που θα μεταφέρει το μήνυμα της ανόδου του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης στην Β΄Εθνική, καθώς θα τον υποδεχτούμε την Κυριακή στο κλειστό «Νίκος Μαρίνος» και σε περίπτωση νίκης της ομάδας μας θα βρεθούμε ουσιαστικά με τα δύο πόδια στην επόμενη κατηγορία.

Ένα επιπλέον κίνητρο για την νίκη στο κυριακάτικο ματς είναι τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τότε ο Γυμναστικός είχε πάρει ένα δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό διπλό μέσα στο Πέραμα με σκορ 60-71, σε μία έδρα που μόνο φιλόξενη δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Συγκεκριμένα, παίκτες και παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας είχαν προκλητική και υβριστική στάση σε όλο το ματς, με την ένταση να μεταφέρεται και στην κερκίδα. Μάλιστα, μετά το τέλος του παιχνιδιού μέλη της ομάδας μας απειλήθηκαν με προπηλακισμό από φιλάθλους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ευκαιρία λοιπόν ο φίλαθλος κόσμος της Κύμης να γεμίσει το κλειστό και να δείξει στους αντιπάλους ότι ο κατάλληλος τρόπος για να στηρίζεις την ομάδα σου είναι οι επευφημίες και όχι οι ακρότητες και οι τραμπουκισμοί.

Πάντως αγωνιστικά το Πέραμα είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο στον πρώτο γύρο και είχε διεκδικήσει την νίκη απέναντι μας μέχρι τέλους. Το τελευταίο διάστημα όμως έχει κακή πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από τον Κρόνο με 55-76. Η άσχημη εικόνα της ομάδας οφείλεται κυρίως στα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων αποχώρησαν από το ρόστερ τρεις βασικοί παίκτες, ο Πλατσικούδης, ο Καραμαδούκης και ο Μαρίνος. Η εμπειρία πάντως που διαθέτει το Πέραμα είναι αναμφισβήτητη, αφού άλλωστε πριν από 2 σεζόν αγωνιζόταν στην Α2. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην τους δώσεις το δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να φύγουν από την Κύμη με το ροζ φύλλο αγώνα».