Η Λευκάδα κρίνει τη συνέχεια

Απομένουν 9 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά τα πάντα μπορούν να «τελειώσουν» στη Λευκάδα! Εάν η Δόξα νικήσει τη ΜΕΝΤ λογικά θα κάνει αδύνατη την κάλυψη της διαφοράς από την κορυφή, γι αυτό λοιπόν και το συγκεκριμένο ματς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτά της 22ης αγωνιστικής.

Τουναντίον, σαφώς πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στις τελευταίες θέσεις, όπου 3-4 ομάδες μάχονται για την παραμονή.

Απόλλωνας Καλαμαριάς – Διαγόρας Ρόδου (Καλαμαριάς, 16:15)

Μονόπλευρο μοιάζει να είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην Καλαμαριά, όπου ο Απόλλωνας ψάχνει εδώ και δύο εβδομάδες τη νίκη που θα του επιτρέψει να ανέβει πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού –αρκεί φυσικά να συνεχίσει να χάνει το Αιγάλεω. Αυτό θέλει να κάνει κόντρα στον Διαγόρα, ο οποίος μετράει μόνο μία εκτός έδρας νίκη (δεν συμπεριλαμβάνουμε το 20-0 επί της Ολύμπιας) σε 9 αγώνες.

Πέραμα/Ερμής – Μέγας Αλέξανδρος (Περάματος, 17:00)

Εύκολο απόγευμα έπειτα από καιρό αναμένεται να περάσει το Πέραμα, το οποίο θέλει να σημειώσει την 8η νίκη στους τελευταίους 9 αγώνες του και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την άνοδο. Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στο Μέγα Αλέξανδρο, που όχι μόνο βυθίζεται περισσότερο, αλλά δεν θα έχει και τον πρώτο του σκόρερ, τον Τάσο Δήμα.

ΟΦΗ – Στρατώνι (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Το σερί του ΟΦΗ έχει φτάσει το 6-0 και η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου δεν φαίνεται να έχει τάσεις χαλάρωσης. Οι Κρητικοί έχουν διαφορά τριών νικών και με 9 αγωνιστικές να απομένουν μόνο με θαύμα θα χάσουν την επιστροφή τους στην Α2. Το Στρατώνι, από την άλλη, έσπασε το σερί των 4 ηττών και επιζητά μια καλή εμφάνιση στην Κρήτη.

Δόξα Λευκάδας – ΜΕΝΤ (Λευκάδας, 17:00)

Οι πιθανότητες ανόδου είναι περιορισμένες για τη Δόξα Λευκάδας, ωστόσο δεν πρόκειται να τα παρατήσει μέχρι να εκλείψουν. Αλλωστε, στην έδρα της ομάδα του Νίκου Βουρνά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς μετράει 6 σερί νίκες με 22,8 πόντους διαφορά μ.ό.! Η ΜΕΝΤ βρίσκεται πολύ πιο κοντά στις πρώτες θέσεις, ωστόσο μετά την εντός έδρας από τον ΟΦΗ δεν «υπάρχει» άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη κόντρα στη Δόξα.

Αιγάλεω – Αναγέννηση Φλόγας (Αιγάλεω, κεκλ. Θηρών, 17:00)

Τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά από τις 6 Φεβρουαρίου θέλει να νιώσει το Αιγάλεω κόντρα στην Αναγέννηση Φλόγας, έτσι ώστε να πάρει μια ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή του. Και οι Θεσσαλονικείς, πάντως, δεν είναι αδιάφοροι, παρ’ ότι έχασαν πολύ έδαφος από τις πρώτες θέσεις (βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω) και στην πορεία έχασαν και τον Σάββα Μανούσο, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες…

Αίας Ευόσμου – Φίλιππος Βέροιας (Ευόσμου, 17:00)

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας είναι εδώ και δύο μήνες ο Αίας, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει ήττα με τον Δημήτρη Κυριακού στον πάγκο (5 σερί νίκες). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κυνηγούν πλέον τίποτα, σε αντίθεση με τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος απέχει δύο βαθμούς από το Αιγάλεω και δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Δούκας – Νέα Κηφισιά (Δούκα, 17:00)

Οι τρεις διαδοχικές νίκες έχουν βγάλει τον Δούκα από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί στο ξεκίνημα του 2ου γύρου. Σε ακόμα πιο ευχάριστη… θέση βρίσκεται η Νέα Κηφισιά, που οδεύει ολοταχώς προς την Α2.

Ρεπό έχει ο Αίολος Τρικάλων