«Η μάχη για την άνοδο προέκυψε στην πορεία»

Το Αιγάλεω απέχει μία νίκη από τη δεύτερη θέση του βόρειου ομίλου στη Β’ Εθνική, κάτι που μάλλον ουδείς περίμενε στο “Σίτι” όταν ξεκινούσε η χρονιά. Αυτό τονίζει και ο προπονητής του Αιγάλεω, Σάββας Κατσούνης, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) τόσο για τη γενικότερη πορεία των “κυανόλευκων”, όσο και για τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την δύσκολη νίκη επί του Στρατωνίου:

«Βρεθήκαμε σε κακή ημέρα επιθετικά, καθώς είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, τα οποία ενώ σε άλλα παιχνίδια τα βάζαμε κόντρα στο Στρατώνι τα χάσαμε. Αγωνιζόμασταν κόντρα σε μία ομάδα την οποία θεωρώ από τις καλές της κατηγορίας και το γεγονός ότι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για το πλασάρισμα στη πρώτη δυάδα την έκανε ακόμα πιο επικίνδυνη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταφέραμε να ξεφύγουμε ακόμα και με 10 πόντους, όμως εξαιτίας κάποιων λαθών δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε, έτσι φτάσαμε στο τέλος όπου τελικά κερδίσαμε απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο».

Για τη μάχη που δίνει η ομάδα του για την δεύτερη θέση:

«Αυτή η μάχη προέκυψε στην πορεία γιατί μην ξεχνάμε ότι στην αρχή στόχος ήταν η παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η ομάδα φτιάχτηκε 2 εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Παρά τις δυσκολίες φτιάχτηκε ένα σύνολο αξιόμαχο και ανταγωνιστικό, το οποίο μέσα στο πρωτάθλημα είδαμε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Στα τελευταία παιχνίδια θέλουμε 3 νίκες ούτως ώστε να επωφεληθούμε αν στραβοπατήσει κάπου ο Ηρακλής.

Για εμάς η 2η θέση δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς μετά την σωτηρία επόμενος μεγάλος στόχος που τέθηκε ήταν να προωθηθούν κάποια μικρά παιδιά από τις ακαδημίες με σκοπό να στηριχτεί σε αυτά ο σύλλογος στο μέλλον. Το ευχάριστο είναι ότι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε κι αυτόν τον στόχο αφού ήδη τέσσερα παιδιά έχουν ενεργή συμμετοχή και μέσα από αυτά δίνουμε το παράδειγμα. Πλέον στις ακαδημίες μας γνωρίζουν ότι αν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις η πόρτα της πρώτης ομάδας είναι ανοικτή».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, καθώς οι περισσότεροι καλούνται για πρώτη φορά να παίξουν ενεργό ρόλο σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Αν εξαιρέσουμε τους Μίχαλο και Καράβολα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν λίγες παραστάσεις από Εθνικές κατηγορίες. Έπεσαν στα βαθιά, προσπάθησαν πολύ και κατάφεραν να ανταποκριθούν.

Προσωπικά μένω με την πικρία ότι αν η ομάδα είχε φτιαχτεί πιο νωρίς ίσως είχαμε αποφύγει κάποιες ήττες στην αρχή της σεζόν και τώρα να ήμασταν πιο ψηλά διεκδικώντας ίσως και την 1η θέση. Δεδομένων των συνθηκών δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά και από την πορεία που έχουμε κάνει».

Για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής στο όμιλο του Βορρά:

«Πιθανότατα ο Φίλιππος θα είναι ο πρωταθλητής κάτι που είναι απόλυτα δίκαιο, καθώς από την αρχή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για πρωταθλητισμό. Ήρθε από την αρχή ως φαβορί, διαθέτοντας καλή διοίκηση, άρτια οργάνωση και ταλαντούχους παίκτες. Έφτιαξε ένα σύνολο δυνατό που είχε διάρκεια στην απόδοση του σε όλο το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη 2η θέση κι έτσι κατόρθωσε και το Αιγάλεω να είναι στη θέση που είναι. Για εμένα το Αιγάλεω και το Στρατώνι έκαναν υπέρβαση με βάση το υλικό που διαθέτουν, ενώ αντίθετα περίμενα περισσότερα από τον Ηρακλή και το Μαρούσι».