Η μάχη ξεκίνησε κι οι «εφιάλτες» θα βρουν τη θέση τους…

Φίλοι αναγνώστες, εδώ και λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΕ. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο 4ήμερο για όλους μας και για όλους σας. Ίσως κάποιοι να έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αυτές τις ημέρες την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, «συντεχνιακή».

Δεν είναι όμως έτσι. Διότι μπορεί βασικό ζητούμενό της να είναι η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, η υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το «φρένο» στις περικοπές, αλλά όλ΄ αυτά αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα όλων μας. Όλων σας.
Διότι το μνημόνιο είναι θηλιά στο λαιμό όλων των Ελλήνων
Κι οι δημοσιογράφοι, οι πολλοί κι όχι οι «λίγοι» και «εκλεκτοί», αποτελούν μέρος της κοινωνίας, της καθημερινότητας. Ζουν κι εκείνοι τις αγωνίες, το άγχος και την πίεση που αισθάνονται όλοι οι Έλληνες.
Και για το λόγο αυτό δώσανε αυτό το 4ήμερο τη δική τους μάχη. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη την κέρδισαν.
Έστω κι αν κάποιοι επέλεξαν το ρόλο του απεργοσπάστη. Δυστυχώς πάντα και παντού υπάρχουν οι… «εφιάλτες»! Αλλά είναι γνωστό σε όλους το τέλος που έχουν αυτοί οι… «εφιάλτες».
Η απεργία στα ΜΜΕ πέτυχε, με την εργοδοσία να νοιώθει άβολα πλέον βλέποντας πως δεν βγαίνουν στους δρόμους οι… συνήθεις πολιτικοποιημένοι, αλλά απλοί καθημερινοί άνθρωποι που νιώθουν τη ζωή τους να «βιάζεται» συνεχώς. Που καλούνται να πληρώσουν τα… σπασμένα άλλων.
Η μάχη ξεκίνησε τώρα και να είστε σίγουροι πως κανείς στην πορεία δεν θα λείψει απ’ αυτήν.
Αντί επιλόγου το μόνο που θέλουμε να σας πούμε οι συντάκτες του infobasket.gr είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που γνωρίζατε ότι για τέσσερις ημέρες οι… γενικοί διακόπτες του site θα ήταν «κατεβασμένοι» κι οι ειδήσεις, τα ρεπορτάζ κι η ενημέρωσή σας θα ήταν «παγωμένη» σ’ όλο αυτό το διάστημα κι όμως συνεχίζατε τις «επισκέψεις» σας.

info@infobasket.gr