Η μάχη της ανόδου στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής

Στην κούρσα για την άνοδο στην Α2 τρεις είναι οι ομάδες που έχουν μαθηματικές πιθανότητες στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής: το Μαρούσι (20-7), ο Πανερυθραϊκός (19-8) και ο Παπάγος (18-9). Ας δούμε πως έχει η κατάσταση για καθεμιά ομάδα, με το Μαρούσι να προβάλλει ως το φαβορί για την άνοδο (βάσει προβαδίσματος και προγράμματος), τον Πανερυθραϊκό να ελπίζει βάσιμα και τον Παπάγο να χρειάζεται έναν ακραίο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Μαρούσι

Ναι μεν έχει προβάδισμα ενός βαθμού από τον Πανερυθραϊκό, εντούτοις έχει ηττηθεί δύο φορές στα μεταξύ τους παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται η ήττα μέχρι τέλους. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Μανδραϊκό (εντός), Περιστέρι (εντός) και Πανελευσινιακό (εκτός).

Πανερυθραϊκός

Παρότι έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, η ομάδα της Ερυθραίας δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς χρειάζεται και στραβοπάτημα του Αμαρουσίου. Το 3/3 είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Πανερυθραϊκό, που παίζει αύριο στο γήπεδο του με τον Παπάγο σε ένα ματς άτυπο-τελικό και για τις δύο ομάδες. Έπονται τα παιχνίδια με Τρίτωνα (εκτός) και Κορωπί (εντός).

Παπάγος

Μαθηματικές πιθανότητες έχει, επί της ουσίας όμως είναι εκτός μάχης. Κι αυτό διότι θα πρέπει αφενός να κάνει το 3/3 (σε Ερυθραία, Βούλα και εντός με τον Απόλλωνα) και αφετέρου να χάσει τρία παιχνίδια το Μαρούσι, από το οποίο έχει ηττηθεί δύο φορές. Υπάρχει βέβαια και το (επίσης ακραίο) σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στη δεύτερη θέση, στην οποία ο Παπάγος θα χρειαστεί να κάνει ο ίδιος 3/3 (κερδίζοντας με +4 στην Ερυθραία), ο Πανερυθραϊκός 2/3 και το Μαρούσι 1/3.