Η μέρα που κι ο Πινόκιο την τρέμει… Καλό μήνα σε όλους

Η 1η Απριλίου είναι η μέρα που το φυλλοκάρδι του Πινόκιο την τρέμει! Ο Αίσωπος κι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, δύο από τους πιο διάσημους παραμυθάδες του κόσμου, εάν ζούσαν θα την ζήλευαν αρκετά, διότι έστω και για λίγο, βλέπουν πως κι άλλοι πολλοί κατέχουν την τέχνη του παραμυθιού!

Το Πρωταπριλιάτικο έθιμο, του ψέματος, άλλωστε είναι ταυτόσημο με την ύπαρξη του Τύπου στην Ελλάδα και τον κόσμο. Εφημερίδες στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μετέπειτα και πλέον κι ο ηλεκτρονικός Τύπος φρόντιζαν και φροντίζουν να το τηρούν. Και το πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να ξενίζει κάποιους, να κάνει κάποιους άλλους να χαμογελούν στραβά διότι την «πάτησαν», αλλά αποτελεί μία παράδοση, που μόνο η πανδημία κατάφερε να το «παγώσει»…

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι. Και στο… χειλάκι μας ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να «σκάσει» το χαμόγελο. Και μπορεί κάποιοι να «ξίνισαν» διότι μπλέξαμε την εθνική μας ομάδα μπάσκετ και τον πόλεμο της Ρωσίας, αλλά εκείνο που θα τους προτρέψουμε είναι να μην θυμώνουν. Αλλά να συνεχίσουν να χαμογελούν, διότι αυτό είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος που μπορούμε να έχουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.