Η Μεταμόρφωση στο Ολυμπιακό Μουσείο

 Μετά από το επιτυχημένο καλοκαιρινό εσωτερικό τουρνουά μπάσκετ μικρών ηλικιών που διήρκησε ένα μήνα, τα τμήματα υποδομών μπάσκετ της Μεταμόρφωσης Βόλου έκλεισαν την χρονιά με το καλύτερο τρόπο, μακριά από αγωνιστικές υποχρεώσεις , αλλά γνωρίζοντας την ολυμπιακή ιδέα, και τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού basket.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου τα τμήματα υποδομών ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη, και πρώτη στάση ήταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Μέρας που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι μικροί αθλητές του συλλόγου εκτός από την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του λιμανιού που είχε θέμα « Η ελληνική κωπηλασία », όπου τους περίμενε και μια έκπληξη, αφού συνάντησαν τον βολιώτη ολυμπιονίκη της κωπηλασίας τον κ. Βασίλη Πολύμερο. Ο  οποίος τους μίλησε σχετικά με την κωπηλασία αλλά λέγοντας τους ότι και ο ίδιος ξεκίνησε σαν αθλητής μπάσκετ, στην συνέχεια φωτογραφήθηκε μαζί τους, και η διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ιλεάνα Κλοκώνη μοίρασε σε όλους τους μικρούς αθλητές συλλεκτικά αναμνηστικά διπλώματα υπογεγραμμένα από τον IOS President Jacques Rogge και τον NOC President Σπύρος Καπράλο.

Η αποστολή των τμημάτων υποδομών μπάσκετ του Α.Ο.Μεταμόρφωση Βόλου συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονικής, όπου τα παιδιά και οι γονείς ξεναγήθηκαν στην έκθεση « ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BASKET », η οποία έκθεση σήμανε την επιστροφή του αθλήματος στην πόλη που το ανέδειξε και το λάτρεψε για δεκαετίες. Όλη η ιστορία του αθλήματος, παρουσιάζεται μέσα από 31 μεγάλες στιγμές, στιγμές που άλλαξαν τον αθλητισμό στη χώρα, ωθώντας τα παιδιά στην πορτοκαλί μπάλα. Σπάνια αντικείμενα αθλητών, προπονητών και συλλόγων εκτίθενται σ αυτή την έκταση, στο φυσικό τους χώρο. Επίσης έγινε ξενάγηση και στην μεγάλη έκθεση με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενεί το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου οι συλλογές και τα ιστορικά αρχεία που εκτίθενται είναι μοναδικά.

Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές των τμημάτων κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρίου και κ. Κωνσταντίνος Μούτος, ο έφορος των τμημάτων κ. Μιχάλης Μυλωνάς, καθώς και οι γονείς των μικρών αθλητών.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν οι μικροί αθλητές να γνωρίσουν την ιστορία του αθλήματος με το οποίο ασχολούνται, αλλά και της Ολυμπιακής Ιδέας και των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Οι εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά του συλλόγου, και σ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ.κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, την υπεύθυνη εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου κ.κ. Μπατέκα Χριστίνα που μας ξενάγησε στο Ολυμπιακό Μουσείο και το café – bar DaLeste και τον κ.κ. Στέφανο Δημογιάννη για την χορηγία του.

Τα τμήματα υποδομών μπάσκετ του Α.Ο.Μεταμόρφωση Βόλου εύχονται σε αθλητές, γονείς, ΜΜΕ και τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την χρονιά με οποιοδήποτε τρόπο, καλό καλοκαίρι και ραντεβού για μπάσκετ τον Σεπτέμβριο.