Το πρωτάθλημα της Α2 συνεχίζεται, με το ενδιαφέρον ολοένα να μεγαλώνει. Πλέον, κάθε αγωνιστική προσφέρει έντονες συγκινήσεις – τουλάχιστον όσον αφορά τους θεατές, καθώς οι προπονητές δεν το διασκεδάζουν και τόσο – με αποκορύφωμα το περασμένο Σάββατο στο οποίο τρία παιχνίδια κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ (Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Λάρισα).

Ένας αγώνας εξ αυτών και συγκεκριμένα αυτός του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Απόλλωνα Πατρών είναι αυτός που θα μας απασχολήσει. Και αυτό διότι η αγωνιστική εικόνα των «πατρινών» τον τελευταίο μήνα έχει αλλάξει άρδην και αυτή η αλλαγή είναι προς το καλύτερο. 

Τον τελευταίο λοιπόν μήνα, οι «μελανόλευκοι» έχουν δύο εντός έδρας νίκες (με τον εκρηκτικό Ερμή Αγιάς και το αξιόμαχο Πευκοχώρι), αλλά και δύο ήττες σε απίστευτα δυνατές έδρες (με Καστοριά και Χαρίλαο Τρικούπη) οι οποίες όμως ΚΑΙ οι δύο έχουν κριθεί κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι λοιπόν δύσκολο για κάποιον ο οποίος ασχολείται με την κατηγορία να μην προσέξει την αγωνιστική αυτή αλλαγή, όταν ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα το πρωταθλήματος είχε 1-5 ρεκόρ!

Ήταν τότε η ομάδα με τον τίτλο του φαβορί για τον υποβιβασμό… Πλέον όμως τα πάντα έχουν αλλάξει και έχει πάρει το ρόλο ενός υπολογίσιμου αντιπάλου. Σε τι οφείλεται αυτήν η αλλαγή; Αρχικά σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ, πλέον υπάρχει μία διοικητική σταθερότητα, η οποία στο ξεκίνημα της χρονιάς απουσίαζε. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν γνωστό τοις πάσι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Απόλλωνας Πάτρας, ενώ το διοικητικό σχήμα από τους Καραπάνο και Βερβίτα δεν ενέπνεε τη σιγουριά και τη σταθερότητα που χρειαζόταν ο σύλλογος. λοιπόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε αλλαγή σκυτάλης στο διοικητικό σχήμα και μαζί με τα νέα πρόσωπα που ανέλαβαν τη διοίκηση, φάνηκε ότι ήρθε και νέος “αέρας”, που έδωσε την ηρεμία την οποία χρειαζόταν η ομάδα.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Υπάρχει όμως και το δεύτερο σκέλος, στον αγωνιστικό τομέα. Το «διαζύγιο» με τον Νίκο Βουρνά έφερε στον πάγκο της ομάδας, ένα παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου, τον Κώστα Δελέγκο. Οι γνωρίζοντες καλά τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του συλλόγου και δη στο κομμάτι της προπόνησης και της προετοιμασίας αναφέρουν ότι η δουλειά του είναι σκληρή εντός του γηπέδου. Όμως πέρα από τις τέσσερις γραμμές φροντίζει και εκτός παρκέ να δείχνει τα θετικά του στοιχεία. Είναι συνεργάσιμος, η σχέση του με τους παίκτες είναι καλή και εκείνοι τον ακούν. Κι όλα αυτά “βγαίνουν” στο παρκέ… Η έλλειψη γκρίνιας είναι αυτή που έχει φέρει και την ηρεμία στην ομάδα και κάπως έτσι όλα δείχνουν να λειτουργούν προς το καλύτερο για τον Απόλλωνα.  Η δουλειά τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει να φαίνεται.Τα αποτελέσματα βέβαια και ο τρόπος που έχουν έρθει αυτά, σίγουρα δεν αφήνουν ικανοποιημένους τους ανθρώπους του συλλόγου, όμως γνωρίζουν τις αιτίες γι΄αυτό και είναι αποφασισμένοι να διορθώσουν ότι χρειάζεται ώστε η ομάδα στο τέλος της σεζόν να κερδίσει το στοίχημα.