Η μητέρα των μαχών στην Πάτρα

eapΣτον βόρειο όμιλο και συγκεκριμένα στην Πάτρα θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα για τη 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, εκεί όπου ο φορμαρισμένος Προμηθέας (7 σερί νίκες) θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για την απευθείας άνοδο στην Α2. Η ομάδα της Πάτρας αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στο δρόμο των Μαχητών Δόξας Πεύκων προς την Α2, μιας και οι Θεσσαλονικείς μετρούν 14 νίκες ύστερα από ισάριθμους αγώνες και διανύουν το καλύτερο ξεκίνημα που έχει γίνει ποτέ στην 28χρονη ιστορία της Β’ Εθνικής.

Εκτός από το προβάδισμα των δύο βαθμών, η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη πηγαίνει στην Πάτρα και με το αβαντάζ των 7 πόντων από τη νίκη στον 1ο γύρο (71-64), κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν ηττηθεί με μικρότερη διαφορά, πάλι θα έχει επί της ουσίας δύο βαθμούς διαφορά από τον Προμηθέα. Οπως και να ‘χει, στο κλειστό της ΕΑΠ θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς στη Β’ Εθνική και το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, μιας και η διοίκηση του πατρινού συλλόγου αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη την είσοδο στο κοινό.

Σπουδαία παιχνίδια σε Αργος Ορεστικό, Ερυθραία

Μεγάλο ματς γίνεται πάντως και στο Αργος Ορεστικό, όπου η φορμαρισμένη τοπική ομάδα (8 νίκες στους τελευταίους 9 αγώνες) θα υποδεχτεί το Πευκοχώρι, στην κόντρα του 3ου με τον 4ο του βορείου ομίλου. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν είναι μεταξύ των ομάδων που μάχονται για τη σωτηρία. Την κατρακύλα τους θα προσπαθήσουν να σταματήσουν η ΧΑΝΘ (6 σερί ήττες) και ο pefka-promitheasΑργοναύτης (3 σερί ήττες), ενώ στο κλειστό του Ευμοίρου θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Θράκης μεταξύ της Ασπίδας και της Κομοτηνής.

Στο Νότο, το μεγάλο ματς θα διεξαχθεί στη Νέα Ερυθραία, εκεί όπου ο τοπικός Πανερυθραϊκός αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην πορεία του Φάρου Κερατσινίου προς την πρώτη θέση. Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος ΓΣ Κύμης θα προσπαθήσει να φύγει χωρίς απρόοπτα προβλήματα από το κλειστό του Κοντόπευκου, στα δύο παιχνίδια που συγκεντρώνουν πάνω τους το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

1ος όμιλος (Νότιος)

Γ.Στεφανόπουλος 17.00 Περιστέρι-Ίκαρος Καλ. Ζακεστίδης-Φασόλης
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Φάρος Τσαρούχα-Θεοδωρόπουλος
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Μαρούσι Μαραμής-Γιακείμη
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Χολαργός Θεονάς-Καρδάρης
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-ΓΣ Κύμης Κυριακόπουλος-Λιότσος
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Δούκας Παπαφωτίου-Πολυχρόνης
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Αμύντας Δαρλαμήτσος-Δημόπουλος

2ος όμιλος (Βόρειος)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Αργοναύτης Σιμητόπουλος-Τζιβελεκίδου
Άργους Ορ. 17.00 Άργος Ορεστικό-Πευκοχώρι Τζίμα-Τσιρτσιμάλης
ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Αίας Ευόσμου Γερακίνης-Ζαχαρής
ΕΑ Πατρών 17.00 Προμηθέας-Μαχητές Δόξας Π. Σκούτας-Καλογερόπουλος Λ.
Αλκαζάρ 17.00 Φοίνικας Λάρ.-Ανατόλια Τσιαπλής-Παπανικολάου
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-Στρατώνι Παπαδόπουλος-Ταρενίδης Κ.
Ευμοίρου 17.00 Ασπίδα Ξάνθης-Κομοτηνή Δεληγιαννίδης-Κοϊμτζόγλου