Η νέα κοινωνική προσφορά του Πιερικού Αρχέλαου

Στο Κοινωνικό Κατάστημα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα αποφάσισε να διαθέσει ο Πιερικός Αρχέλαος τα ενδύματα που έφεραν οι γονείς στο Τουρνουά Χριστουγέννων της ακαδημίας μπάσκετ, μαζί με τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι φίλοι στον αγώνα των παλαίμαχων αθλητριών,

Λίγες ημέρες πριν “δύσει” το 2012 ο πρόεδρος Απόστολος Πόδας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και παρέδωσε ο ίδιος όλα τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν στον γενικό γραμματέα της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Μαρινόπουλο και στον ενοριακό επίτροπο Παναγιώτη Ευθυμίου.

Ο π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος δήλωσε κατά την παραλαβή: «Μιας και περνάμε κρίσιμες μέρες, εδώ και πολύ καιρό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας γίνεται πιο συστηματικά. Η Μητρόπολή μας έχει δημιουργήσει ένα κατάστημα δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων, συνήθως καινούργιων ή σε πολύ καλή κατάσταση μετά από σχετικό έλεγχο από τις ενορίες, καθώς και ένα κατάστημα – «παντοπωλείο» από το οποίο διατίθενται τρόφιμα.

Από αυτά τα καταστήματα προμηθεύονται δωρεάν για τις μηνιαίες τους ανάγκες, από το πρώτο επτακόσιες οικογένειες και από το δεύτερο εκατόν εβδομήντα περίπου. Επίσης, σε διακόσιες οικογένειες διατίθεται καθημερινά τροφή από τα συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος».

Όλο το υλικό αποτελεί προσφορά των πιστών και της εκκλησίας και είναι ένα παρήγορο μήνυμα αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Αυτή την αγάπη έδειξε έμπρακτα και ο Πιερικός Αρχέλαος, ένας αθλητικός ιστορικός σύλλογος του οποίου το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλοι του σ΄ αυτές τις δύσκολες, δείχνουν πραγματικά την ευαισθησία τους. Τους ευχαριστούμε θερμά».