peristeriΜετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού, το Περιστέρι φιλοδοξεί να κάνει αύριο το 2 στα 2 στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής, απέναντι πάντως στην επικίνδυνη Νέα Κηφισιά. Ο Κώστας Παπαντωνάκος, ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της απώλειας του πατέρα του, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του.

«Σίγουρα ο καθένας μια απώλεια ενός τόσο αγαπημένου του προσώπου την περνάει τελείως διαφορετικά. Εγώ, επειδή πραγματικά αισθάνομαι όπως με την οικογένεια μου στο Περιστέρι, ήθελα να είμαι παρών στην ομάδα, αν και αυτό συνέβη (σ.σ. ο χαμός του πατέρα του), μόλις το βράδυ της παραμονής του παιχνιδιού. Ήθελα να έρθω για να… ξεσπάσω, κατά κάποιο τρόπο και πιστεύω ότι μου βγήκε σε καλό κι αισθάνθηκα πολύ καλύτερα από την στιγμή που κερδίσαμε κιόλας» δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ του Περιστερίου.

«Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι ειλικρινά χαίρομαι που παρέμεινα στο Περιστέρι, γιατί όπως και να χει, υπάρχει μια «ρετσινιά» όταν μια ομάδα υποβιβάζεται κι εσύ είσαι μέλος της. Προσωπικά θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου και για να επιστρέψει ο ΓΣΠ εκεί που του αξίζει» πρόσθεσε ο Παπαντωνάκος, που είπε στη συνέχεια για τον αυριανό αγώνα:

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη πρεμιέρα, παρόλο που είχαμε δουλέψει πάρα πολύ καλά σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και στα φιλικά, σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού μας κυρίευσε το άγχος. Όμως, παρά τις αντιξοότητες η ομάδα έδειξε… χαρακτήρα, έβγαλε στο παρκέ την ποιότητα της, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και πήρε μια σπουδαία νίκη.

Πλέον πάμε στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, όπου θέλουμε τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο, σε ένα ματς που είναι εξίσου δύσκολο και σημαντικό. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα και πάμε κόντρα στη Νέα Κηφισιά να πάρουμε ότι μας… αξίζει. Εμείς κάθε αγώνα το βλέπουμε σαν να είναι ένας ξεχωριστός «τελικός» και δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο».

«Είμαστε πάρα πολύ σκληροί»

Για τον αυριανό αγώνα μίλησε επίσης και ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Καραγιάννη, Διονύσης Παναγάκης. «Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν δύσκολη για μας για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι αυτή η ομάδα δεν είχε παίξει ποτέ μπροστά στον κόσμο της, ο οποίος έδωσε βροντερό παρών στο κλειστό της Ελευσίνας και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Εμείς ομαδικά δεν λειτουργήσαμε σωστά, όπως προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό γι αυτό το ματς, αλλά επειδή έχουμε ένα μεγάλο και βαθύ ρόστερ, στελεχωμένο με ισάξιους και ενεργούς παίκτες, κάποια παιδιά… βγήκαν μπροστά και με την ποιότητα που διαθέτουν πήραν τη νίκη» είπε αρχικά ο νεαρός προπονητής, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Εξίσου δύσκολη θα είναι και η προσεχής αναμέτρηση με τη Νέα Κηφισιά, καθώς είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας στο γήπεδο μας, για την σεζόν που διανύουμε, άρα από μόνο του το συγκεκριμένο παιχνίδι κρύβει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως είναι το άγχος, να ικανοποιήσεις τον κόσμο… Ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε μια πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική, εντοπίσαμε τα λάθη μας μέσα από το σκάουτινγκ και πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Αναλύοντας τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας μας, ο Παναγιάκης τόνισε:

«Η ΑΕΝΚ έχει κάποια έμπειρα παιδιά, που είναι χρόνια στις κατηγορίες. Υπάρχει ο Παναγιώτης Καραβανάς, που πριν από δυο χρόνια έπαιζε στο Περιστέρι, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης, που επίσης έχει φορέσει την φανέλα του συλλόγου μας, παίκτες με ταλέντο και εμπειρία. Η αντίπαλος μας προέρχεται επίσης από νίκη, αλλά θεωρώ αν εμείς κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, προετοιμάζοντας το παιχνίδι και με εφαλτήριο την άμυνα μας, δεν θα έχουμε πρόβλημα να κάνουμε το 2/2.

Η ομάδα αυτή στήθηκε για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και έχει πολλά περιθώρια να παίξει καλό μπάσκετ. Ωστόσο, το στοιχείο που μας χαρακτηρίζει και θα μας πάει πολύ μακριά μέσα στην σεζόν είναι η άμυνα. Έχει γίνει τρομερή δουλειά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας πάνω σε αυτό το κομμάτι και θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ… σκληροί κι όλα τα παιδιά έχουν ενταχθεί σε αυτή την φιλοσοφία, που θα μας οδηγήσει σε νίκες».