Η οργή για τα επεισόδια και η εξήγηση μιας χειρονομίας…

Τα όσα δυσάρεστα και αποκρουστικά διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο Αιγάλεω έχουν προκαλέσει αναβρασμό και οργή στο Μαρούσι. Ο σύλλογος των βορείων προαστίων δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση για τα επεισόδια, ωστόσο εκφράσεις όπως «πήγε το μπάσκετ 50 χρόνια πίσω» ή «θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που φύγαμε όλοι ζωντανοί από το Αιγάλεω» κυκλοφορούν από προχθές στο Μαρούσι.

Για αρχή, οι “κιτρινόμαυροι” θα απευθυνθούν σήμερα στην ΕΟΚ τόσο για να καταθέσουν τα έκτροπα που έγιναν στο κλειστό του Αιγάλεω, όσο και για να υποστηρίξουν την ένσταση που κατέθεσαν μετά τη λήξη του αγώνα. Αφ’ ενός για τη συνέχιση του ματς μετά τη διακοπή, αφ’ ετέρου για το νικητήριο τρίποντο του Ομάρ Μουμπάρακ (στο οποίο υποστηρίζουν ότι έγινε καθυστερημένη επαναφορά, την οποία μάλιστα χρονομέτρησαν 5,5 δευτερόλεπτα βάσει του video) και το… τρέξιμο του χρονομέτρου πριν από την τελευταία επίθεση του Αμαρουσίου.

Ολα αυτά βέβαια ωχριούν μπροστά στη φρίκη των επεισοδίων, για τα οποία “βράζουν” οι Μαρουσιώτες, όπως και για τη συμπεριφορά των δύο διαιτητών, από τους οποίους ζήτησαν να εκκενώσουν το γήπεδο στο ημίχρονο (μετά την πρώτη εισβολή οπαδών του Αιγάλεω με στόχο τον Μαχαίρα) και «αυτοί γελούσαν και μας έλεγαν “εσείς θα το κάνατε αυτό;”», όπως υποστηρίζουν.

Οσο για την περίφημη χειρονομία του Κουπίδη, την οποία οι γηπεδούχοι θεωρούν την αφορμή που δημιούργησε τον καυγά με τον Μίχαλο και εν συνεχεία την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο; Σύμφωνα με τους Μαρουσιώτες απευθυνόταν στον Βαγγέλη Μάγειρα και στον συνεργάτη του. Με το σουτ που έβαλε 0,7” πριν από τη λήξη, ο 29χρονος γκαρντ ανταποκρίθηκε σε μία προσωπική “πρόκληση” των προπονητών του. Και τους το (τα) έδειξε…