“Η οργή των… τιτάνων” στην Πάτρα

Η 25η αγωνιστική περιλαμβάνει το παιχνίδι που όλοι οι λάτρεις της κατηγορίας περιμένουν. Απόλλωνας και Πανελευσινιακός αναμετρούνται με σκοπό την κορυφή. Αλλά και στη Δάνφη, στον Λαγκαδά και στη Λευκάδα αναμένονται ματσάρες με τις ομάδες να κονταροχτυπιούνται για την παραμονή.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Ενας αγώνας χωρίς… αύριο για τη Δόξα καθώς η νίκη για τους Λευκαδίτες είναι αναγκαία καθώς για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία πρέπει να κατακτήσει και τα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια.  Από την άλλη το Παγκράτι δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές να έχει ανέβει αγωνιστικά διεκδικώντας κάθε ματς κάτι που καθιστά το επερχόμενο ματς αμφίρροπο.

ΛΑΥΡΙΟ – ΟΦΗ (Λαυρίου, 16:00)

Δυο ομάδες που παρότι δεν διεκδικούν τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αλλά όμως διεκδικούν κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους. Λαύριο και ΟΦΗ έχουν από 37 βαθμούς και το ζητούμενο είναι η κατάκτηση της υψηλότερης θέσης.  Από τη μία οι γηπεδούχοι στην έδρα τους δεν χαρίζονται, όμως οι κρητικοί τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνουν ότι διανύουν μια καλή περίοδο.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (ΔΑΚ Αργους, 16:00)

Ο Πιερικός Αρχέλος θα βρεθεί στο Αργος και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κατάκτήσει χωρίς μεγάλη δυσκολία δύο βαθμούς, οι οποίοι και αναμένεται να τον ανεβάσουν βαθμολογικά.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΕΚ (Λαγκαδά, 17:00)

Να «καθαρίσει» την παραμονή του θέλει  ο Ερμής απέναντι στην… πληγωμένη ΑΕΚ.  Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο και ο σύλλογος του Λαγκαδά έχει το μεγάλο κίνητρο για τη νίκη καθώς δεν είναι μόνο η σωτηρία, αλλά και ο αντίπαλος. Μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος υα ήταν «καταστροφή» για την ΑΕΚ γι΄αυτό και  χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει να κυνηγά το ότι ψηλότερο.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Δάφνης, 17:00)

Ντέρμπι παραμονής. Ο Αμύντας πρέπει να κάνει το καθήκον του και να πάρει τη νίκη που θα του δώσει κατά μεγάλο ποσοστό τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι δείχνουν αποφασισμένοι, ενώ η έδρα τους έχουν αποδείξει ότι πολύ δύσκολα… πέφτουν.  Ο Πανερυθραϊκός καλείται να επιστρέψει έπειτα από δύο αγωνιστικές στις νίκες, να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το «διπλό» και να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει υπέρ της Ερυθραίας με 86-79.

Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΕΡΑΜΑ (Ν. Κηφισιάς 17:00)

Η Νέα Κηφισιά μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες στην έδρας της. Είναι γνωστό ότι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στην έδρα της παρουσιάζεται ανταγωνιστικότατη. Αλλωστε δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την τρίτη θέση…. Το Πέραμα όμως αναμένεται να παραταχθεί διαφορετικό. Ο ερχομός του Ντίνου Καλαμπάκου φέρνει αλλαγές και θετική… αύρα. Οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για βαθμούς και γι΄αυτό το παιχνίδι αναμένεται «καυτό».

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Τρίπολης, 17:00)

Άλλο ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Αρκαδικός βρίσκεται στην τέταρτη θέση αλλά αυτή δεν είναι αρκετή. Οι Αρκάδες με όπλο την έδρα τους θα διεκδικήσει  μία ακόμα νίκη που θα τον κρατήσει στις πρώτες θέσεις. Οι Ικαροι (και αυτοί με 38 βαθμοί) θα παλέψουν για τη νίκη, καθώς στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Περιβόλα, 17:00)

Το παιχνίδι της χρονιάς. Οι δύο πρώτοι ρίχνονται στην… αρένα της Περιβόλας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Απόλλωνας θέλει νίκη πάνω από τρεις πόντους για να βρεθεί πάνω από τον Πανελευσινιακό. Οι  «μελανόλευκοι» είναι αήττητοι στη έδρα τους, όσο για τη βοήθεια που έχουν από τον κόσμο είναι γνωστή, αφού το γήπεδο έχει πάντα κόσμο. Ο αντίπαλος όμως έχει αποδείξει την μαχητικότητά του, καθώς δε έχει σκοπό να… χαριστεί. Η Ελευσίνα βρίσκεται πολύ καιρό στην κορυφή και δεν προτίθεται να την… παρατήσει. Ματς «φωτιά».