“Η παρατυπία εμπεριείχε δόλο”

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Κεραυνός, ζητώντας εξηγήσεις από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ομάδα του Στροβόλου θα προσφύγει στην FIBA σχετικά με την παράτυπη εγγραφή του Αρθουρ Λι στον ΑΠΟΕΛ.

Η ανακοίνωση:

“Αξιότιμοι Κύριοι, 

Αναφερόμενοι στην υπόθεση της παράτυπης εγγραφής του Αμερικανού Καλαθοσφαιριστή Lee Arthur Monroe στην Ομάδα του ΑΠΟΕΛ θέλουμε να παραθέσουμε τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου το Κεραυνού:

Πιστεύουμε ότι η παρατυπία αυτή, με τον τρόπο που έγινε, εμπεριείχε δόλο και απαιτούμε από την Ομοσπονδία τη παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων μελών της, ατόμων ή σωματείων μέσω της παραπομπής αυτών στα αρμόδια Δικαστικά σώματα.

Επίσης ζητούμε δημόσιες εξηγήσεις για το πως είναι δυνατό μια τόσο σοβαρή απόφαση της FIBA να μην κοινοποιείται στα σωματεία, μέλη της ΚΟΚ, τη στιγμή που επηρεάζονται άμεσα οι διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποιες είναι οι προθέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τον αγώνα του Super Cup μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Κεραυνού, εφόσον η ίδια η Ομοσπονδία παραδέχεται, εκ των υστέρων, την παρατυπία αυτή και αν προτίθεται η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κάποιο μηδενισμό ή ακόμα να διατάξει επανάληψη του Αγώνα.

Το Σωματείο μας προτίθεται να προσφύγει στη FIBA για να καταγγείλει αυτό το γεγονός και να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για όλες τις παρατυπίες που έχουν περιέλθει εις γνώση μας.

Τέλος το Σωματείο μας επιφυλάσσει όλα τα Νομικά του δικαιώματα σε σχέση με τα ποιο πάνω.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Σ.Σ. «Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ»
 Πάρις Κ. Παπαέλληνας”

Πηγή: sentragoal.com/cy