Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ethnikos-Ionikos_fansΜπορεί ο Αετός να μπει σφήνα στον Ιωνικό Νίκαιας και στον Εθνικό, διεκδικώντας ακόμα και την πρώτη θέση στον νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής; Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου, η οποία πηγαίνει στο Κερατσίνι για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό και να παραμείνει στη διεκδίκηση της ανόδου. Ή καλύτερα, να μπει για τα καλά σε αυτή… Η ομάδα του Κώστα Σορώτου, από την άλλη, ξέρει πολύ καλά ότι ενδεχόμενη ήττα όχι μόνο μπορεί να την βγάλει νοκ άουτ από τη μάχη της ανόδου, αλλά θα τη ρίξει και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τόσο κρίσιμη είναι λοιπόν η αναμέτρηση του Κερατσινίου…

Το δεύτερο “καυτό” παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής που έχει σχέση με την άνοδο στην Α2 διεξάγεται στο κλειστό του Υμηττού. Εκεί ο φορμαρισμένος Αμύντας (4 σερί νίκες) θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί του πρωτοπόρου Ιωνικού Νίκαιας (7 σερί νίκες) και να βάλει… φωτιά στην κορυφή, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς για το βαρύ 59-84 του πρώτου γύρου.

Η άνοδος είναι υπόθεση τριών ομάδων, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην “ουρά”, όπου 6 ομάδες μάχονται να αποφύγουν δύο θέσεις. Τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ημέρας διεξάγονται στο Ιλιον και στο Περιστέρι. Η Ενωση Ιλίου θα παίξει τα ρέστα της κόντρα στο Μαρούσι για να παραμείνει “ζωντανή”, ενώ αργά το βράδυ (στις 21:00) το Περιστέρι θα υποδεχτεί τον Χολαργό με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη.

Το ίδιο ισχύει φυσικά τόσο για τον Δούκα (παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο εντός έδρας), όσο και για τη Νήαρ Ηστ, η οποία αγωνίζεται στην Καλλιθέα με τον Πόλις γνωρίζοντας καλά ότι στην επόμενη ήττα μπορεί να υποβιβαστεί και μαθηματικά στη Γ’ Εθνική. Τέλος, στην Ερυθραία αναμετρώνται ο Πανερυθραϊκός με το Ηράκλειο, σε ένα ματς χωρίς έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα του νότιου ομίλου (23η αγωνιστική)

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Κερατσινίου 17.00 Εθνικός-Αετός Μαγκλογιάννης-Διμπινούδης 63-60
“Α. Παπανδρέου” 21.00 Περιστέρι-Χολαργός Καραβίτης-Παυλόπουλος 62-78
Ν. Ερυθραίας 16.00 Πανερυθραϊκός-Ηράκλειο Σπυρόπουλος Α.-Μαντήλας 67-73
“Ζ. Αλεξάνδρου” 17.00 Ιωνικός Ν.Φ.-Δούκας Τσαχάκης-Πολυχρόνης 70-65
Εθν. Αντίστασης 17.00 Πόλις Καλ.-Νήαρ Ηστ Παπαγιαννόπουλος-Αναστασίου 66-71
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ενωση Ιλίου-Μαρούσι Θεοδωρόπουλος-Πόντας 60-75
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ιωνικός Ν. Θεονάς-Αποστολίδης 59-84


Το ενδιαφέρον σε Βόλο και Κοζάνη

Η απόφαση της ΕΟΚ να διεξάγει τον αγώνα μεταξύ του Αιγάλεω και της Λιβαδειάς (την προσεχή Τετάρτη) άλλαξε την εικόνα του βόρειου ομίλου. Κατ’ αρχάς, το Αιγάλεω δεν έχει δύο βαθμούς στο τσεπάκι και κατά δεύτερον η Δόξα Λευκάδας δεν είναι ακόμα μαθηματικά πρωταθλήτρια. Οχι ότι θα αργήσει να συμβεί, βέβαια, κι αυτό… Προς το παρόν, πάντως, η Δόξα Λευκάδας χρειάζεται άλλη μία νίκη και μία ήττα της Λιβαδειάς για να ανέβει μαθηματικά στην Α2, γι’ αυτό και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο δυσχερή θέση είναι το Αιγάλεω, το οποίο χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στον Βόλο απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Νίκη, ευελπιστώντας παράλληλα ότι ο Ηρακλής Κοζάνης θα υποχρεώσει σε ήττα τον Αργοναύτη, την ομάδα που κυνηγάει το “Σίτι” στη βαθμολογία. Στο ίδιο… καζάνι βρίσκεται και το Αργος Ορεστικό, το οποίο μάλλον θα ψάξει για το θαύμα στη Λευκάδα, την ώρα που η Λιβαδειά θα προσπαθήσει να σημειώσει τη νίκη (επί της ΧΑΝΘ) που θα διασφαλίσει ουσιαστικά τη 2η θέση για την ομάδα του Παναγιώτη Αριδά.

Στο μεταξύ, ο Αίας Ευόσμου θα προσπαθήσει να σταματήσει την κάθετη πτώση (3 σερί ήττες) κόντρα στην υποβιβασμένη Ελευθερούπολη και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στα Νέα Μουδανιά (Πευκοχώρι-Στρατώνι) και στα Πεύκα (Μαχητές Δόξας Πεύκων) θα αναμετρηθούν οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που ακολουθούν την πρώτη δυάδα στη βαθμολογία, οι οποίοι ούτε κινδυνεύουν πια, ούτε μοιάζουν να κυνηγούν κάτι παραπάνω. Εκτός κι αν η Λιβαδειά συνεχίσει να κάνει απρόσμενες ήττες…

Το πρόγραμμα του βόρειου ομίλου (23η αγωνιστική)

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
ΔΑΚ Κοζάνης 16.00 Ηρακλής Κ.-Αργοναύτης Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. 62-77
Ν. Μουδανιών 14.00 Πευκοχώρι-Στρατώνι Θεοδώρου-Φουτζήλας 75-79
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας-Ελευθερούπολη Θωμόπουλος-Παπαδόπουλος Θ. 70-69
Λιβαδειάς 17.00 Λιβαδειά-ΧΑΝΘ Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης 67-72
Ν. Ιωνίας Μαγν. 17.00 Νίκη Βόλου-Αιγάλεω Παπαγεωργίου-Ελευθεριάδης 90-94
ΔΑΚ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λ.-Άργος Ορεστικό Πιτσίλκας Μ.-Πιτσίλκας Β. 82-61
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Πιερικός Αρχέλαος Γερακίνης-Δημάδης 70-74