«Η προϊστορία του καθενός καταδεικνύει το δίκιο του»

Με ανακοίνωσή του το Πέραμα απαντά στις χθεσινές καταγγελίες της ΑΕΚ, με τους διοικούντες τον σύλλογο να δίνουν τη δική τους διάσταση στο θέμα… Μεταξύ άλλων, η πειραϊκή ομάδα καταδικάζει τα όσα συνέβησαν, ενώ ευελπιστεί ότι η ΑΕΚ θα αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.

Αναλυτικά:

«Στο Πέραμα ακούμε σιωπηλά τις δηλώσεις της ΑΕΚ καθώς δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με μία ιστορική ομάδα με την οποία είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην έδρα μας, αλλά αυτή τη στιγμή οφείλουμε να αναφέρουμε τα γεγονότα όπως αυτά πραγματικά έγιναν.

Η έδρα του Περάματος όλα αυτά τα χρόνια, από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες, είναι γνωστή για τη φιλοξενία της. Απόδειξη το γεγονός ότι ούτε μία φορά δεν χρειαστήκαμε την παρουσία ΜΑΤ κατά τη διάρκεια αγώνων μας και οι αντίπαλοί μας πάντα μπορούσαν να πανηγυρίσουν τις νίκες τους ελεύθερα ακόμα κι όταν η ομάδα μας έπεφτε στη Β’ εθνική κατηγορία, και επίσης ουδέποτε έχει τιμωρηθεί για οποιοδήποτε συμβάν.

Οι παράγοντες της ΑΕΚ ανέφεραν ότι κινδύνεψαν στο γήπεδό μας. Πως όμως είναι αυτό δυνατό όταν για πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα (θεωρούμε και σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα της κατηγορίας) δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν παρούσες, και αυτό επειδή το ζήτησαν οι παράγοντες της ΑΕΚ με σκοπό να προστατευθούν ενώ τελικά φτάσαμε στο σημείο να χτυπηθούν από τα ΜΑΤ οι φίλαθλοι του Περάματος, γεγονός πρωτοφανές για την έδρα μας.

Ο Καπινιάρης είναι ένας αθλητής χαμηλών τόνων, συνεπής με τις υποχρεώσεις του, χωρίς να προκαλεί κάτι το οποίο απέδειξε και στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς δεν αντέδρασε στα χτυπήματα που δέχτηκε από συγκεκριμένο παίκτη της ΑΕΚ, κάτι που έχουν βιώσει παίκτες και άλλων ομάδων της κατηγορίας.

Επίσης, ο Μίχαλος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή. Απλώς όταν είδε ότι χτυπήθηκε ο συμπαίκτης του καθώς και ο προπονητής του προσπάθησε να τους υπερασπίσει διεκδικώντας το δίκιο της ομάδας του, χωρίς να συμμετάσχει σε κανένα επεισόδιο, και μόνο μετά το πέρας του αγώνα αντάλλαξε κάποια έντονα σχόλια με τους παρευρισκόμενους παράγοντες και φίλαθλους της ΑΕΚ.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης της ΑΕΚ δε σεβάστηκε ούτε τη θέση του κου Σορώτου, ούτε την καριέρα του και στο τέλος ούτε την ηλικία του κάτι το οποίο είναι φανερό από το βίντεο του αγώνα.

Το Πέραμα σαφώς και καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σάββατο και αναγνωρίζει ότι ευθύνες υπάρχουν και από τις δύο μεριές.

Ευελπιστεί ότι η ΑΕΚ θα αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο ευθύνης το οποίο είναι και το μεγαλύτερο. Η προϊστορία του καθενός σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο καταδεικνύει και το δίκιο του.

Αυτή είναι η μοναδική μας δήλωση επί του θέματος και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα με κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί».