Η πρώτη θέση “περνάει” από το Αιγάλεω

Οι ελπίδες του Ηρακλή να κατακτήσει την πρωτιά του βόρειου ομίλου περνούν εν πολλοίς από το Αιγάλεω! Στο άδειο (λόγω τιμωρίας) κλειστό του Αιγάλεω ο “γηραιός” χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, αφού σε περίπτωση τρίτης συνεχόμενης ήττας θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (με μειονέκτημα στην ισοβαθμία και με ένα ματς περισσότερο), εφόσον τουλάχιστον διατηρήσει ο Φίλιππος αλώβητη τη δική του έδρα (έχει 8-0 με 13,1 πόντους διαφορά μ.ό.) με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου.

Κομβικής σημασίας είναι ο αγώνας με τον Ιωνικό Ν.Φ. για τη Μεταμόρφωση Βόλου, η οποία θα επιδιώξει να σημειώσει την 7η εντός έδρας νίκη της, καλύπτοντας παράλληλα τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στην Αθήνα (69-80). Το συγκεκριμένο παιχνίδι “ανοίγει” το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στις 14:00, μαζί με το Μαρούσι-Στρατώνι, το οποίο αναμένεται να καθορίσει το αν η ομάδα της Χαλκιδικής μπορεί να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω…

Η μάχη της παραμονής εμπλέκει πολλές ομάδες στο Βορρά. Μία εξ αυτών έχει γίνει εσχάτως το Ανατόλια, το οποίο θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα ύστερα από σχεδόν δύο μήνες κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Τις ελπίδες του για παραμονή θα επιχειρήσει να ενισχύσει και ο Ιωνικός Ιωνίας στην Τούμπα, όπου θα βρει απέναντί του την αποδεκατισμένη ΜΕΝΤ

Δοκιμασία στον Δούκα για το Ψυχικό

Λειψό είναι το πρόγραμμα στο νότιο όμιλο, μετά την απόφαση του Περάματος να μην ταξιδέψει στην Πάτρα για τον αγώνα με τον Εσπερο ΑΟΠΑ. Το πιο κρίσιμο ματς, όσον αφορά τουλάχιστον την άνοδο, γίνεται στο κλειστό του Δούκα, εκεί όπου το Ψυχικό δοκιμάζει το σερί των 12 νικών, απέναντι στη νεανική και πάντα επικίνδυνη ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου. Μία ώρα νωρίτερα (στις 16:00) αγωνίζεται η ΑΕΚ, η αντίπαλος του Ψυχικού στη μάχη της ανόδου, η οποία φιλοξενεί τη Νήαρ Ηστ στο κλειστό της Ζωφριάς.

Μάχη αναμένεται να δοθεί μέχρι τέλους και για την 3η θέση, με τους δύο κύριους διεκδικητές να παίζουν εκτός έδρας αυτή την Κυριακή. Ο Αετός έχει δύσκολη αποστολή στο Ιλιον, ενώ ο Αμύντας πηγαίνει στη Χαλκίδα. Τέλος, ο Κρόνος χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη επί του Πανερυθραϊκού, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ώστε να μην μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία. Παράλληλα, η ομάδα του Αγίου Δημητρίου θέλει να πάρει και “εκδίκηση” για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου, όταν είχε γνωρίσει τη πιο βαριά φετινή ήττα του με 50-82.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

3ο ΚΓ Άνω Λιοσίων 16:00 ΑΕΚ-Νήαρ Ηστ (Παπαγιαννόπουλος-Μαγκουνής)
Αγίου Δημητρίου (Ν) 17:00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πανερυθραϊκός (Διμπινούδης-Ζακεστίδης)
Β’ Κλ. Ιλίου 17:00 Ένωση Ιλίου-Αετός (Σκούτας-Παυλόπουλος)
Δούκα 17:00 Δούκας-Ψυχικό (Καραβίτης-Παπαφωτίου)
Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Αμύντας (Καρακάσης-Κυριακόπουλος)

Βόρειος όμιλος

“Β. Παρασκευόπουλος” 14:00 Μεταμόρφωση Βόλου-Ιωνικός Ν.Φ. (Δεληγιαννίδης-Λόρτος)
Αγ. Θωμά 14:00 Μαρούσι-Στρατώνι (Επιτροπάκης-Μπούσιας)
Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Θεοδώρου-Μοσχοτόγλου)
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ-Ιωνικός Ιωνίας (Λαζαρίδης Κ.-Συμεωνίδης)
ΔΑΚ “Δ. Βικέλας” 17:00 Φίλιππος Βέροιας-Αίας Ευόσμου (Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ.)
Αιγάλεω (κθ) 17.00 Αιγάλεω-Ηρακλής Αναστόπουλος Α-Τσώνος Μ (Καρούσης)